Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Priscilla-Steenbergen-Lakeside-Anca-Zijlstra-WDF-WK

Steenbergen stunt met overwinning op landgenote Zijlstra

Steenbergen heeft het publiek op Lakeside verrast! De 23-jarige, die zich met een gelukje alsnog plaatste voor het WDF WK, verslaat de ervaren Anca Zijlstra in een keurige wedstrijd: 2-0.

Anca Zijlstra heeft haar favorietenrol niet waar kunnen maken in de 8ste finales van het WDF Lakeside-toernooi bij de dames. De nummer 4 van de WDF (als nummer 3 geplaatst door wegvallen Dobromyslova) had alle moeite het verbeterde niveau van Steenbergen bij te houden.

Waar Priscilla Steenbergen in haar eerste ronde tegen de Canadees Darlene van Sleeuwen nog amper boven de 55 gemiddeld gooide, wat veruit het laagste gemiddelde op de eerste editie van het WDF WK was, raakte de dartster uit het Maasdijk de vakjes vanmiddag veel beter. Ze eindigde haar wedstrijd met een keurige 70.57 gemiddeld.

Zijlstra op voorsprong

De eerste leg van de wedstrijd ging na een zenuwachtige leg naar Anca Zijlstra. Het bleek de enige voorsprong die de winnaar van de Denmark Open 2021 zou krijgen, want Priscilla Steenbergen was al snel klaar met het zwakke spel en won 3 legs op rij om de eerste set op haar naam te schrijven. Met name de tweede leg was fantastisch: een 15-darter maakte Zijlstra kansloos [1-0].

Zijlstra liet nog enige goede legs zien (o.a. een 19-darter), maar kon niet opboksen tegenover het goede spel van Steenbergen. Steenbergen won de winnende set met het gooien van een 21-darter en 2 18-darters, sterke legs binnen het vrouwendarts. Steenbergen gooide een keurige 64-finish voor de wedstrijd uit waarna ze een vuistje balde en een kreet van blijdschap liet horen.

Priscilla Steenbergen zal in de kwartfinale spelen tegen Kirsty Hutchinson of Jo Clements, twee dames waar ze zeker niet kansloos tegen is.

Gemiddelde / Finishpercentage:
Anca Zijlstra: 64.04 / 29.33%
Priscilla Steenbergen: 70.57 / 49.67%

Image courtesy of FOTO: Chris Sargeant (Tip Top Pics)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *