Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Ryan Searle

Sterk finishende Searle overklast De Zwaan

Een zure nederlaag voor Jeffrey de Zwaan. De Nederlander stond erg goed te scoren maar werd finishend overmeesterd door Ryan Searle. De Engelsman won met maar liefst 3-0.

Een veel pittigere tegenstander was er bijna niet voor Jeffrey de Zwaan. Ryan Searle laat vaak zien op TV erg goed te spelen en hij maakte in zijn eerste wedstrijd tegen Danny Lauby weer best veel indruk. De Zwaan is op de weg terug en mocht hij zijn topniveau weer hebben dan zou dit een mooi potje kunnen worden. Hij liet het in de eerste leg van de wedstrijd echter wel meteen afweten. Hij kreeg maar liefst 21 pijlen de tijd om Searle te breken, maar na zes missers op de dubbel kreeg hij een 120-finish van Searle om de oren. In 12 pijlen werd hij daarna ook nog gebroken. De Zwaan herstelde zich met een 13-darter en brak terug, waarna een 15-darter hem nog een beslissende leg opleverde. Searle was hierin echter na 15 pijlen gewoon uit en hield zo toch zijn eigen set.

Sterke finishes helpen Searle

Nog geen paniek bij De Zwaan, hij mocht nu aan zijn eigen set beginnen. Vanaf 67 gooide hij zich echter dood nadat hij in plaats van dubbel 4 de pijl net in de dubbel 13 gooide. Met een sterke 78-finish strafte Searle dit af. Met een 17-darter kwam de Engelsman ook hier weer op 2-0. Met een 15-darter sloot De Zwaan aan. Hij moest nu breken en doordat hij na negen pijlen op 47 stond leek hij goed op weg. Searle gooide echter een 130-finish voor de 12-darter en deelde zo weer een enorme klap uit aan de Nederlander.

Missers kosten De Zwaan de kop

Alles of niets nu voor De Zwaan. Searle bood hem de kansen wel, nu moest hij ook toeslaan. Dit lukte echter ook in leg één van set drie niet. Searle mocht zijn eigen leg namelijk in 21 pijlen houden. De Zwaan verpeste daarna een 38-finish in zijn eigen leg ook nog, waardoor Searle op matchpoint kon komen. Onze landgenoot stelde het noodlot nog even uit met een 12-darter, maar daarna was het toch klaar. Searle versnelde nog één keer en met een 11-darter maakte hij het af. Een zure nederlaag voor De Zwaan, Searle zien we terug na de kerst.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Jeffrey de Zwaan: 98.2 / 25%
Ryan Searle: 92.72 / 45%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *