Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Aletta Wajer - WDF World Championship 2023-min

Sterk finishende Wajer nipt onderuit tegen Hedman

Voor Aletta Wajer zit het WDF WK 2023 er op. Tegen Deta Hedman deed ze lang mee om de overwinning, maar op het einde kwam ze toch net tekort: 2-1 in sets.

Na een succesvol debuut mocht Aletta Wajer zich in ronde twee van het WDF WK op gaan maken voor een pittig duel met Deta Hedman. De Engelse is één van de meest succesvolle dartsters ooit, maar een wereldtitel ontbreekt op haar palmares. Met een 18-darter was de start voor haar, waarna ook de eigen leg werd gehouden. Wajer wist daarna haar eerste pijl op de dubbels meteen raak te gooien, maar moest toezien hoe Hedman met een 14-darter de set greep.

De Nederlandse groeide langzaam in de wedstrijd. Met een 17-darter brak ze Hedman meteen in set twee, waarna ze haar eigen leg in 20 pijlen hield. Het werd nog even spannend nadat Hedman de stand weer op 2-2 zette, maar met een knappe 64-finish voor een 18-darter was het Wajer die de stand in sets op gelijke hoogte bracht. Het sterke finishen zette nog even door: met een 90-finish greep ze weer een leg. De kansen werden hierna echter steeds kleiner, waardoor Hedman alsnog kon profiteren. De Engelse won drie legs op rij, waardoor de droom van Wajer, ondanks een prima wedstrijd, uiteenspatte.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Deta Hedman: 71.13 / 30,77%
Aletta Wajer: 69.09 / 41,67%

Image courtesy of FOTO: Chris Sargeant (Tip Top Pics)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *