Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Sterk finishende Wattimena verslaat Clemens en treft RVB

Een sterk finishende Jermaine Wattimena heeft het Nederlandse feestje nog groter gemaakt. Hij won met 6-4 van Gabriel Clemens en speelt op zaterdag tegen Raymond van Barneveld.

De eerste ronde van de World Series of Darts Finals 2019 werd afgesloten met een duel tussen een Nederlander en Duitser: Jermaine Wattimena tegen Gabriel Clemens. Met een duel tegen Raymond van Barneveld als ‘prijs’ staat er toch wel wat op het spel. Met Clemens trof Wattimena een taaie speler, die een succesvol jaar achter de rug heeft. De Duitsers mocht ook aan de wesdtrijd beginnen, en met een 107-finish sloeg hij ook meteen toe. Een leg later miste hij vanaf 123 de bull, waardoor Wattimena met de schrik vrij kwam. In 16 pijlen won ‘Machinegun’ alsnog de leg. Hij pakte meteen door, en met 17-darter pakte hij de break. Een 13-darter leverde hem de 3-1 voorsprong op. Met een heerlijke 124-finish op dubbel 11 herstelde Clemens zich knap. Met een gemiddelde van 100 ging ‘The German Giant’ de pauze in, maar het was Wattimena die 3-2 voorstond.

De finishes goed gaan bij Wattimena, die in 3 pijlen 68 wegpoetste met Clemens wachtend op tops. Clemens bleef rustig volgen en met een 13-darter zette hij weer wat druk op de Nederlander. Wattimena had echter al de break in handen, waardoor de Duitser hem moest gaan halen. Met een 15-darter gaf Wattimena geen kans om dat in leg 8 te doen, 5-3. Clemens zijn gemiddelde was ondertussen gestegen tot 103. Met een 15-darter hield hij dit gemiddelde ook boven de 100. Hij bleef stug doorgaan, en loerde op een foutje van Wattimena. Dit leek even te gebeuren, maar nadat Clemens 104 miste op tops, gooide Wattimena een heerlijke 111-finish. Zijn debuut luisterde hij hiermee op met een overwinning, waardoor er op zaterdag weer een volledig Nederlands duel op het programma staat.

Jermaine Wattimena: 96.43 / 85.71%
Gabriel Clemens: 100.6 / 36.36%

 

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *