Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Matthew Edgar

Sterk spelende Edgar wint van Kuivenhoven

De derde wedstrijd van de middagsessie ging tussen de Nederlander Maik Kuivenhoven en Matthew ”PrimeTime” Edgar. Maik Kuivenhoven maakt dit jaar zijn WK-debuut. Lees hieronder meer over hoe de partij ging.

Edgar start uitstekend

Kuivenhoven mocht de wedstrijd beginnen. In de eerste leg van de eerste set begon Kuivenhoven goed, maar Edgar begon de eerste leg met een 108-finish. Dat was ook gelijk een break. Edgar mocht dan ook de tweede leg beginnen. Die pakte Edgar ook met een 19-darter. In de derde leg miste Kuivenhoven een 76-finish terwijl Edgar stond te wachten op dubbel 20. Die gooide Edgar ook in één pijl uit. Edgar pakte de eerste set van de wedstrijd.

Kuivenhoven komt te kort in set twee

Na de break mocht Edgar de tweede set beginnen. In de eerste leg begon Edgar goed, want hij pakte namelijk de eerste leg met een 15-darter. De tweede leg van set twee ging iets minder bij beide heren. Maar uiteindelijk pakte Kuivenhoven de tweede leg met een 64-finish. Die leg had hij ook nodig. In de derde leg was Edgar de betere. Hij pakte een 2-1 voorsprong met een 14-darter. In de vierde leg van de tweede set was het toch nog spannend. Kuivenhoven miste vijf pijlen om een 2-2 gelijke stand te maken in de tweede set, maar Edgar strafte de vierde leg af met een 112-finish op dubbel 16. Edgar pakte ook de tweede set van de wedstrijd.

‘Prime Time’ overtuigt in derde set

Kuivenhoven mocht de derde set beginnen. In de eerste leg miste Kuivenhoven een 51-finish om op 1-0 voorsprong te komen. Edgar pakte alsnog de leg van Kuivenhoven met een 17-darter. In leg twee miste Kuivenhoven een 83-finish op dubbel 9 om een 1-1 gelijke stand te maken. Edgar bleef maar in de buurt van Kuivenhoven, want Edgar stond al te wachten op 54. Die gooide Edgar ook uit met zijn derde pijl. In de derde leg van de derde set miste Kuivenhoven een 94-finish. De eerste pijl kwam in de enkele 18, maar de tweede pijl kwam in de triple 20. Er was nog één pijl nodig om dubbel 8 te gooien, maar hij raakte dubbel 16. Dat was net de verkeerde dubbel die hij moest raken. Edgar pakte de derde en laatste leg met een 14-darter. Kuivenhoven won in de wedstrijd tegen Edgar maar liefst één leg. ”PrimeTime” won met 3-0 van Kuivenhoven.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Matthew Edgar: 87.69 / 75 %
Maik Kuivenhoven: 81.00 / 9.09 %

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *