Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Niels Zonneveld - PDC World Championship 2024

Sterk startende Dave Chisnall overklast Niels Zonneveld

Voor Niels Zonneveld zit het Dutch Darts Championship erop. De Nederlander kreeg in de eerste paar legs amper kansen van Dave Chisnall, die uiteindelijk een simpele 6-2 zege boekte.

Na een zenuwslopende overwinning op Haupai Puha mocht Niels Zonneveld op zaterdag terugkeren op het Dutch Darts Championship. Een makkelijke beloning kreeg hij niet voor zijn zege: Dave Chisnall, de nummer één van de plaatsingslijst, was zijn tegenstander. De Engelsman had zijn goede vorm ook meegenomen naar Nederland. Met een 15-darter startte hij prima, waarna een 101-finish hem daarna een 12-darter opleverde.

Zonneveld leek even aan te klampen met een 15-darter, maar moest daarna toezien hoe ‘Chizzy’ door bleef knallen. De nummer zeven van de wereld vond legs in 13 en 14 pijlen, terwijl zijn gemiddelde langzaam richting de 110 kroop. Een aantal mindere legs later daalde dat tot net boven de 100, al leverde het hem wel de zege op. Nadat Zonneveld vijf pijlen op de dubbels miste om de wedstrijd te verlengen, zette Chisnall de eindstand op 6-2.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Dave Chisnall: 100.75 / 37,5%
Niels Zonneveld: 85.82 / 16,7%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *