Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Sterke Anderson geeft Barney geen kans

De laatste partij van de avond ging tussen van Barneveld en Gary Anderson. Gezamenlijk bezitten zei zeven wereldtitels. De winnaar van deze partij speelt bij de laatste 16 tegen Michael van Gerwen. Lees hier alles over de wedstrijd.

Sterk begin Anderson

Raymodn van Barneveld had het bullen gewonnen en mocht beginnen aan de wedstrijd. In de eerste leg vond Barney moeizaam zijn triples. Anderson strafte dit gelijk af door zijn eerste kans op Tops vanaf 69 direct te pakken. In de tweede leg sloeg Barneveld terug met een prachtige 11 darter. Hierna mocht hij leg 3 beginnen, maar ook Anderson verhoogde zijn niveau. Via een 81-finish pakte hij de 2-1 voorsprong met een gemiddelde van bijna 110. Ook de vierde leg werd een prooi voor de Schot die via een 80-finish raak gooide. Anderson leek enorm gemotiveerd.

Vervolgens hield van Barneveld zijn eigen leg en moest hij de Schot zien te breaken om terug in de wedstrijd te komen. Maar in leg zes gebeurde dit niet, Anderson speelde simpelweg te goed en mistte vrij weinig dubbels. Een leg later mistte Anderson zijn eerste matchdart op dubbel 14 nog, maar een beurt later was het wel raak op dubbel drie. Van Barneveld speelde zeker niet slecht maar de Schot was simpelweg te goed. Het volgende toernooi voor de Hagenaar is over 1,5 week tijdens de Players Championship Finals in Minehead.

Gemiddelde / Finishpercentage:
Gary Anderson: 103.88 / 55.6%
Raymond van Barneveld: 98.31 / 66.7%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *