Sterke Bunting verslaat Suljovic, Cross wint weer en is zeker van laatste 16

Afgelopen middag werd de tweede fase van de poulewedstrijden van de poules E-H gespeeld. De verliezers van elke groep speelden tegen elkaar, hetzelfde gold voor de winnaars. Lees hier de wedstrijdverslagen van de meeste interessante partijen terug.

In de derde partij nam Scott Mitchell het op tegen Martin Schindler. Schindler wist in de eerste leg meteen te breaken met een knappe 95-finish. Met een 13-darter, inclusief 3 keer 140, maakte Mitchell er 1-1 van. Met een 14-darter hield de Engelsman vervolgens zijn eigen leg. Schindler kon 108 niet uitkrijgen in zijn eigen leg, waardoor Mitchell naar 3-1 brak. In de vijfde leg miste Schindler 4 darts op D5 om meteen terug te breaken, Mitchell gooide tops en kwam daarmee op matchpoint; 4-1. Met een knappe 84-finish in 12 darts won Mitchell de wedstrijd met 5-1, inclusief een gemiddelde van 97.

In de vijfde partij nam Mensur Suljovic het op tegen Stephen Bunting. De eerste 2 legs gingen met de darts mee. Met een 52-finish wist Bunting te breaken en hield zijn eigen leg met een 97-finish voor een 3-1 voorsprong. Met een 11-darter hield Suljovic zijn eigen leg. Suljovic kon de ‘The Bullet’ niet breaken, want met een 14-darter kwam de Engelsman op matchpoint; 4-2. Met een fantastische 121-finish in 12 darts kwam Suljovic terug tot 4-3. Bunting begon de achtste leg met 177 en wist de leg in 15 darts te winnen en pakte daarmee zijn tweede 5-3 overwinning. Bunting noteerde een gemiddelde van 104,36, terwijl Suljovic eindigde op 101,94.

In de zesde partij nam Rob Cross het op tegen Dimitri van den Bergh. De eerste 2 legs gingen met de darts mee. Cross miste tops voor een 80-finish om zijn eigen leg te houden, via D8 wist Van den Bergh naar 2-1 te breaken. Met een 11-darter wist Cross meteen terug te breaken. Met een zeer knappe 106-finish plaatste Van den Bergh de derde break van de wedstrijd; 3-2. In de zesde leg miste de Belg 4 darts op D13 om er 4-2 van te maken, Cross profiteerde en gooide 46 uit voor 3-3. Met dezelfde finish wist Cross zijn eigen leg te houden en kwam daarmee op matchpoint; 4-3. Van den Bergh hield zijn eigen leg met een 42-finish en zorgde daarmee voor een beslissende leg. In de beslissende leg miste Van den Bergh een 122-finish op de bull, Cross pakte met een 48-finish een nipte 5-4 overwinning en is daarmee zeker voor een plaats bij de laatste 16.

In de zevende partij nam Gerwyn Price het op tegen de tweevoudig Lakeside kampioen, Glen Durrant. Met een 60 en 80-finish begon Price erg goed aan de wedstrijd, want hij kwam op een 2-0 voorsprong. Price miste 3 darts op de dubbel, ondanks hij met twee keer 180 begon pakte Durrant de leg en brak terug naar 2-1. Met een 54-finish brak Price naar 3-1. Price hield wederom zijn eigen leg niet, waardoor Durrant met een 117-finish terugbrak naar 3-2. Durrant hield vervolgens zijn eigen leg en zette de stand op 3-3. Met een knappe 12-darter brak ‘Durrant’ naar een 4-3 voorsprong. Met een 60-finish brak Price op het goede moment terug en daarom moest er ook in deze wedstrijd ook een beslissende leg komen. In de laatste leg gooide Durrant maar twee goede triples en daardoor liep Price qua scores uit en pakte daardoor ook de 5-4 overwinning.

De overige uitslagen en het programma van vanavond is hieronder te vinden.