Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Jonny Clayton

Sterke Clayton tweede finalist World Series of Darts

In de tweede halve finale die op het programma stond, vonden we de laatste overgebleven Nederlander. Michael van Gerwen mocht het opnemen tegen de man in vorm: Jonny Clayton.

Clayton de betere

De Welshman Jonny Clayton mocht de tweede halve finale in Amsterdam beginnen. Hij wist zijn leg te behouden met een 16-darter. Ook Van Gerwen wist zijn leg te behouden, zij het met enige moeite. Met een 20-darter stond ook ‘Mighty Mike’ op het scorebord. Ook leg 3 ging met de pijlen mee en Clayton kwam op een 2-1 voorsprong. Ondanks een begin van 174 in leg 4 was Van Gerwen niet binnen de 15 darts op 0. Clayton profiteerde maximaal, gooide 64 uit en kwam op een break voorsprong. ‘The Ferret’ had het gaspedaal behoorlijk gevonden. Hij opende leg 5 met 2 maal een 180 score en binnen no-time had Clayton zichzelf met een 11-darter op een 4-1 voorsprong gezet.

Van Gerwen doet wat terug

Van Gerwen begon scherp aan de zesde leg en met een 12-darter kwam de Vlijmenaar terug tot 4-2. Clayton bleef echter koel in zijn eigen leg en gaf Van Gerwen niet de kans om een break terug te pakken. Met een 15-darter kwam ‘The Ferret’ op een 5-2 voorsprong. In leg 8 liet Van Gerwen wel weer een stukje van zijn klasse zien. Met Clayton nog niet op een finish mocht Van Gerwen aanleggen vanaf 170. De bulls-eye werd perfect in het midden geraakt, waarmee Van Gerwen wederom een 12-darter produceerde. Clayton stond onder druk in “zijn” negende leg, maar met een hele knappe 87 finish via bulls-eye behield hij zijn voorsprong: 6-3. Ook de laatste leg voor de onderbreking leverde geen break op. Ditmaal was het Van Gerwen die een knappe 84 finish produceerde, terwijl Clayton op tops stond te wachten. Met een 6-4 tussenstand werd er gepauzeerd.

IJzersterke Clayton

De halve finale partij werd na de onderbreking hervat door Clayton, die zijn leg behield met een 13-darter. Van Gerwen herhaalde dit kunstje in de twaalfde leg door ook een 13-darter te gooien, maar wist dat hij ergens een break moest zien te produceren. Clayton bleef echter uiterst steady in zijn eigen legs en ook de dertiende leg ging naar de Welshman. Met opnieuw een 13-darter kwam Clayton op een 8-5 voorsprong. In leg 14 leek Clayton een beslissende tik uit te delen aan Van Gerwen. De Nederlander was niet binnen de 15 darts uit, waarna Clayton genadeloos toesloeg vanaf 62. De Welshman gunde Van Gerwen geen kans in zijn legs en met een 13-darter kwam Clayton op matchpoint: 10-5

Clayton beslist de partij

Met een 10-5 achterstand begon Van Gerwen aan een bijna onmogelijke inhaalrace. Hij mocht de zestiende leg beginnen, maar vanaf 120 miste hij. Clayton kreeg 2 matchdarts vanaf 25, maar ook deze werden gemist. Door de dubbel 10 te raken bleef Van Gerwen in leven: 10-6. Toch kon Van Gerwen niet voorkomen dat Clayton in leg 17 wederom matchdarts kreeg. Vanaf 57 werden er weer 2 gemist, maar Van Gerwen stond te ver achter om het Clayton echt lastig te maken. Clayton raakte de dubbel 5 en plaatste zich met een 10-6 overwinning voor de finale van de World Series of Darts finals!

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 100,22 / 45,15%
Jonny Clayton: 101,87 / 52,63%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *