Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Mervyn King

Sterke comeback King, Chisnall maakt indruk

Mervyn King en Dave Chisnall hebben op het PDC WK 2022 de derde ronde bereikt. Voor Chisnall ging dat een stuk makkelijker dan voor King, die een flinke comeback nodig had tegen Ryan Joyce.

Lewis Williams vs Toyokazu Shibata

Shibata mocht de wedstrijd beginnen. In de eerste leg werden veel dubbels gemist door beide heren, maar het was Williams die de eerste leg pakte. Met een 55-finish pakte Williams de 2-0 voorsprong. Een leg later pakte Shibata zijn eerste leg van het WK met een 42-finish. In de vierde leg van de eerste set was Williams goed aan het scoren, waardoor hij de eerste set naar zich toe trok met 3-1.

Williams mocht de tweede set beginnen. Williams opende de tweede set goed met een 16-darter. Shibata pakte de volgende leg met een 13-darter. Het ging in de tweede set met de darts mee. Williams trok de derde leg naar zich toe en kwam op 2-1 voorsprong. Met twee gemiste dubbels van Shibata, gooide ”Prince of Wales” dubbel 20 uit om de tweede set naar zich toe te trekken met 3-1.

Shibata kon maar geen leg pakken. Williams bleef goed scoren. Zo kwam Williams op een 1-0 voorsprong in de derde set. Met een 10-darter kwam Williams op een 2-0 voorsprong. Met een 52-finish trok Williams de overwinning naar zich toe. Shibata pakte maar twee legs in de wedstrijd. Clemens wordt de volgende tegenstander van Williams.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Lewy Williams: 93,05 / 40,9%
Toyokazu Shibata: 75,17 / 16,7%

Jason Lowe vs Daniel Larsson

De eerste ronde werd afgesloten met een duel tussen Jason Lowe en Daniel Larsson. Beide spelers hebben een tour card, maar toch leek er voorafgaand aan deze wedstrijd een groot verschil in kwaliteit te zijn. De eerste leg leek dit ook aan te gaan tonen: na 12 pijlen stond Lowe op 16, Larsson nog op 313. Toch ging de Zweed er nog bijna met de leg vandoor ook. Lowe miste maar liefst 11 pijlen op de dubbels, waardoor Larsson alsnog een kans kreeg. Doordat hij zelf ook drie pijlen miste ging de leg alsnog naar de Engelsman. Met een 15-darter verbeterde hij zich meteen, waarna een leg in 21 pijlen hem de set opleverde. Goed was het allemaal niet, maar effectief wel.

Met een 21-darter was de eerste leg van set twee voor Larsson. De Zweed moest twee legs later echter weer tegen een achterstand aankijken: met een 107-finish brak Lowe op een belangrijk moment. Een 20-darter volgde, waardoor ook set twee naar de Engelsman ging. De wedstrijd leek al binnen, Larsson kon nooit echt een vuist maken. Lowe liet in de laatste set nog even zien dat hij wel zeker kan darten: met legs in 11, 17 en 12 kwam hij in deze set tot een gemiddelde van 112. José de Sousa wacht voor hem, Larsson druipt af naar Q-School.

Jason Lowe: 88.89 / 31%
Daniel Larsson: 78.13 / 9.1%

Mervyn King vs Ryan Joyce

Vanaf wedstrijd drie in de middag staan er, tot aan de kerst, alleen nog maar wedstrijden uit de tweede ronde op het programma, te beginnen met Mervyn King tegen Ryan Joyce. Beide mannen weten wat het is om sterk te spelen op TV en dus had deze partij veel potentie. King begon aan de wedstrijd, maar het was Joyce die de eerste leg won in 14-pijlen. Een 15-darter volgde, waarna King wel aanhaakte met een 18-darter. Toch snoepte ‘Relentless’ de set af van ‘The King’: een 15-darter was genoeg.

Joyce denderde in set twee door. De Engelsman kon maar weinig missen en met legs in 15, 11 en 15 krikte hij zijn gemiddelde ook nog op naar 105. King stond erbij en keek ernaar, hij kon er weinig aan doen. Met een 120-finish startte hij set drie echter sterk, geloofde hij nog in de comeback? Dat leek er wel op, want legs in 15 en 17 later had hij een set te pakken.

Joyce mocht aan set vier beginnen en gaan proberen de zege binnen te halen. Vier missers op de dubbels in de eerste leg hielpen echter niet: King brak meteen. Met een 16-darter verzilverde King de break, waarna nog een break, dit keer in 18 pijlen, hem zelfs de set opleverde. Vanuit kansloze positie won hij zes legs op rij, waardoor de stand weer op gelijke hoogte kwam. Joyce was compleet van slag en zou deze wedstrijd nog verliezen ook. Sterker nog, ook set vijf ging met 3-0 naar Mervyn King. Voor Joyce vielen de dubbels totaal niet meer, waardoor een enorme kans op het halen van de laatste 16 in rook opging. King kon lachen: met legs in 16, 18 en 15 zorgde hij voor een prachtige comeback. We zien ‘The King’ terug na kerst.

Mervyn King: 92.72 / 50%
Ryan Joyce: 93.47 / 30%

Dave Chisnall vs Mike de Decker

De middag van dag zeven eindigde met een wedstrijd tussen Dave Chisnall en Mike de Decker. Voor de Belg een bonus: een paar weken geleden zal hij niet gedacht hebben nog op het WK te staan, laat staan in de tweede ronde. Met Chisnall kreeg hij wel een pittige tegenstander. ‘Chizzy’ begon meteen goed met een 15-darter, waarna een 17-darter volgde. Toch kreeg de Engelsman daarna twee legs kortsluiting. Vijf missers op de dubbels in twee legs zorgden ervoor dat hij De Decker alsnog langszij zag komen. Door met zijn derde pijl dubbel vijf te gooien in de beslissende leg liep hij uiteindelijk toch geen schade op en ging de set naar hem.

Met een 146-finish om de tweede set te beginnen deed hij al zijn gemiste dubbels ongedaan. Een 15-darter volgde: scorend zag het er als vanouds goed uit. De Decker sloot aan met een 13-darter, maar doordat hij vanaf 167 de bull miste in de leg daarna kon hij toch de set vergeten: Chisnall gooide namelijk een knappe 95-finish.

Met een 130-finish voor een 12-darter knalde Chisnall door na de tweede onderbreking. Nog een 12-darter volgde, de Engelsman stond geweldig te spelen. Vanaf 106 kreeg hij daarna ook meteen een matchdart, maar in plaats van dubbel acht werd de grote 16 geraakt. De Decker ontsnapte, maar daar bleef het wel bij voor de Belg. Chisnall maakte het af met een 15-darter, een sterk optreden van de halve finalist van vorig jaar.

Dave Chisnall: 96.43 / 34.6%
Mike de Decker: 96.43 / 40%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)