Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
De Zwaan

Sterke finishes van winnend De Zwaan

Jeffrey de Zwaan heeft zich als laatste toegevoegd aan de tweede ronde van de World Grand Prix. Sterk finishend werk brengt De Zwaan langs Jamie Hughes. Hij wint met 2-1 in sets.

Jeffrey de Zwaan mag het opnemen tegen Jamie Hughes op de World Grand Prix. Jeffrey de Zwaan is hals overkop naar Coventry afgereisd om de positief geteste Stephen Bunting te vervangen. Dit is de eerste pot die de twee tegen elkaar spelen.

Slecht dubbels bepalen lage gemiddeldes

Jeffrey wist gelijk de eerste pijl in tops te krijgen terwijl Hughes 5 pijlen nodig had. Met een mooie 80-finish wist De Zwaan ook hier tops in een keer te gooien voor 1-0. In de tweede leg gooide Hughes onder ander een 180’er en een 140er, maar hij gooide 92 dood. De tweede leg werd de dubbel ineens heel klein, beiden misten een hand op de dubbels. Uiteindelijk wist Hughes uiteindelijk D1 te gooien voor 1-1. Ook in de derde leg misten beiden een pijltje op de dubbel. Jeffrey de Zwaan profiteerde hiervan voor 2-1. In de vierde leg kreeg Jamie Hughes ook 100 niet weggewerkt en ook daar profiteerde De Zwaan van door 53 uit te gooien. Jeffrey pakte zo een moeizame eerste set, waarin Hughes onder de 70 gemiddeld stond te gooien. Jeffrey gooide maar 30% op de dubbels en Hughes gooide maar 14% op de dubbels.

Hughes wordt sterker en sterker

In de tweede set startte Jeffrey de Zwaan sterk, hij staat na 12 pijlen op tops en pakte de eerste leg met 14 pijlen. Ook in de tweede leg start Jeffrey sterk en is hij gelijk open. Jamie Hughes opende deze leg wel sterker met een 160, deze voorsprong hield hij vast voor 1-1. Vervolgens hield Hughes zijn eigen leg voor 2-1 en in de volgende leg van De Zwaan opende Hughes met 160 en gooide vervolgens 137. Zo brak Hughes voor de tweede set en dwong hij een beslissende set af.

Sterke finishes helpt De Zwaan

De derde set startte Hughes ook met 160 en hij werd dus sterker en sterker. Hughes zette zijn leg weg op 59 terwijl Jeffrey nog op 90 stond. Via T20 en D15 gooide Jeffrey de Zwaan dit uit om het momentum van Hughes te stoppen. Ook in de tweede leg wist Hughes zich op 42 te zetten terwijl De Zwaan nog op 136 stond, maar De Zwaan wist deze finish ook fenomenaal te gooien voor 2-0 in de beslissende set. In de derde leg kreeg Hughes één pijltje voor D16, maar deze miste hij. Jeffrey de Zwaan wist 72 dan ook uit te gooien voor de wedstrijd en hij plaatste zich als laatste voor de tweede ronde.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jeffrey de Zwaan: 84,65 / 41,18%
Jamie Hughes: 84,33 / 28,57%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *