Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Martijn Kleermaker - Belgian Darts Open 2023

Sterke Kleermaker verslaat Bunting, Sparidaans uitgeschakeld in Praag

Martijn Kleermaker heeft afgelopen vrijdagavond de tweede ronde bereikt van de Czech Darts Open. Landgenoot Jeffrey Sparidaans kende minder geluk en werd bij zijn Euro Tour-debuut direct uitgeschakeld in de eerste wedstrijd. Lees hier meer.

Kleermaker met goede finishes langs Bunting

Martijn Kleermaker nam het in de laatste partij van de avond op tegen Stephen Bunting. Nadat de eerste drie legs met de darts mee gingen, versnelde de Nederlander naar een 5-1 voorsprong dankzij belangrijke finishes van o.a. 61 en 81. Bunting vocht zich nog wel terug, met een 116-finish en een 14-darter verkleinde ‘The Bullet’ het verschil tot twee legs; 5-3. In de negende leg maakte Kleermaker het vakkundig af, een 16-darter leverde hem een 6-3 overwinning op en mag het zaterdagavond gaan opnemen tegen Jonny Clayton.

Martijn Kleermaker: 95,67 / 37,5%
Stephen Bunting: 95,12 / 42,9%

Tekst gaat door onder de video.

Sparidaans nipt ten onder tegen thuisfavoriet

Jeffrey Sparidaans nam het in zijn Euro Tour-debuut op tegen de grote held in Tsjechië, Karel Sedlacek. De wedstrijd ging in de beginfase erg gelijk op. Bij een stand van 2-1 producerde Sparidaans een 141-finish om Sedlacek meteen terug te break, waarna hij zijn eigen leg hield in 17 pijlen. In de zesde leg stond de Nederlander na 12 pijlen op dubbel 18 om Sedlacek te breaken naar een 4-2 voorsprong, maar kwam niet meer aan de beurt. Sedlacek gooide een waanzinnige 170-finish om toch zijn eigen leg te houden. Daarna gingen de resterende legs met de darts mee, waardoor er een beslissende elfde leg moest komen. De ervaring van ‘Evil Charlie’ gaf net de doorslag, de Tsjech produceerde een 16-darter om de partij toch naar zich toe te trekken; 6-5.

Karel Sedlacek: 88,47 / 54,5%
Jeffrey Sparidaans: 83,92 / 50%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *