Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Maik Kuivenhoven

Sterke Kuivenhoven met 11-darter langs Gurney

Het prachtjaar van Maik Kuivenhoven blijft aanhouden. Met een aantal zeer sterke legs verslaat hij Daryl Gurney, en haalt hij voor het eerst de laatste 16 op een Euro Tour.

Kuivenhoven beleeft dit jaar een fantastisch seizoen, wat hem nu al het WK oplevert. Met twee plaatsingen voor de Euro Tour dit jaar doet hij ook meer ervaring op op het podium. Na een prima vertoning tegen Worsley op de vrijdag trof hij vandaag Daryl Gurney. De Nederlander startte geweldig, want met een 124-finish wist hij meteen te breken. Gurney brak echter snel terug met een 110-finish. Het niveau lag niet erg hoog, en dat was te zien aan de 20-darter (Gurney) en 21-darter (Kuivenhoven) die volgden.

Gurney leek niet in beste vorm te zijn, maar Kuivenhoven kon maar niet profiteren. De Nederlander leek wel beter te gaan spelen, maar een 13-darter was alleen genoeg om de stand op 3-3 te krijgen nadat Gurney zijn eigen leg had gehouden. Toch kwam daarna de kans. Met een 14-darter pakte hij een break, waarna hij nog maar een keer versnelde en een 12-darter gooide. Kuivenhoven zat volledig in de ‘zone’ en had nog maar één leg nodig. Uit het niets begon Gurney wel tripples te gooien. Hij volgde een 14-darter op met een 11-darter om te breken, waardoor er een beslissende leg kwam en Gurney weer de favoriet was. Toch kreeg deze bizarre wedstrijd ook een bizar einde. Kuivenhoven startte met 100, waarna twee keer een 180 volgden. Met een 11-darter won hij de leg en de wedstrijd, en staat hij voor het eerst op de zondag op een Euro Tour.

Maik Kuivenhoven: 96.15 / 60%
Daryl Gurney: 91.94 / 50%

Image courtesy of FOTO: Sven Mandel
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *