Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert - German Darts Grand Prix 2024

Sterke Noppert troeft Gurney op laatste moment af

Danny Noppert heeft de vorm goed te pakken. Op de European Darts Grand Prix maakte Daryl Gurney het hem nog flink lastig, maar was daar uiteindelijk toch weer een zege.

Met twee kwartfinales op rij gaat het de laatste weken voor de wind voor Danny Noppert op de European Tour. De Fries mocht in Sindelfingen weer aan de bak, en met Daryl Gurney kreeg hij ook meteen een taaie openingswedstrijd. De Noord-Ier heeft de vorm ook weer te pakken en etaleerde dat in de openingsfase. Met legs in 15, 17 en 13 pijlen hield hij drie keer zijn eigen leg, maar moest hij ook toezien hoe Noppert in 14, 15 en nog eens 15 hetzelfde deed.

Vanaf 127 kreeg Noppert een leg later de kans op een break, maar de bull werd maar net gemist. Gurney kon zo weer toeslaan, maar beide mannen bleven aan elkaar vastgekleefd. Noppert volgde met een 14-darter, maar het was daarna wel de Noord-Ier die op matchpoint kwam. ‘Superchin’ deed de hele wedstrijd wat hij moest doen, maar zou op het einde alsnog ‘The Freeze’ de overwinning grijpen. Noppert hield zijn eigen leg in 12 pijlen, waarna hij met een 13-darter, op het allerlaatste moment, alsnog de sterkste was: 6-5.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Danny Noppert: 103.89 / 40%
Daryl Gurney: 99.97 / 55,6%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *