Sterke van der Voort eenvoudig langs Suljovic

Vrijdagmiddag mocht Vincent van der Voort zijn eerste partij gooien voor de European Championship in Göttingen. De Nederlander, die nimmer voorbij de laatste 16 kwam mocht het opnemen tegen de Oostenrijker Mensur Suljovic, de verliezend finalist van 2016.  

Van de Voort mocht de wedstrijd aanvangen en deed dat prima door te openen met een 180. Van der Voort mistte zes darts op een dubbel maar mocht na twee gemiste dubbels van Suljovic toch zijn eigen leg binnen halen. Suljovic mistte wederom een dubbel waarop Van der Voort de leg pakte en 2-0 voor kwam. De derde leg startte “The Dutch Destroyer” wederom met 180 en behield zijn leg in 15 darts tegen een Suljovic die moeite had met scoren en checken. De vierde leg mocht Suljovic beginnen maar zag Van der Voort wederom voorbij komen met hoge scores waarop Van der Voort “The Gentle” wederom brak en zo in 11 darts op 4-0 kwam. De laatste leg voor de pauze had Van der Voort het moeilijk en kreeg Suljovic vier darts voor de break. Hij mistte deze allemaal (inmiddels alle zeven darts op een dubbel gemist) waarop Van der Voort alsnog zijn leg kon behouden met zijn laatste dart in 18 darts en zo met een comfortabele 5-0 voorsprong de pauze in kon gaan.
De eerste leg na de pauze ging naar de Oostenrijker in 17 darts die zo een white wash wist te voorkomen. Van der Voort mocht de zevende leg starten en miste enkele dubbels maar zag Suljovic niet in de buurt zijn waarop de Nederlander de leg in 16 darts pakte en zo de wedstrijd won met 6-1 en hiermee zijn tweede overwinning ooit tijdens de European Championship pakte.

Gemiddeldes/dubbelpercentages
Van der Voort 94,65 / 29,41%
Suljovic 88,41 / 12,50%

Deel met:


Plaats een reactie