Dartsactueel.nl | H├ęt dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode - Baltic Sea Darts Open 2023

Sterke Van Duijvenbode klopt Smith in Kiel

Dirk van Duijvenbode heeft op de Baltic Sea Darts Open de kwartfinale bereikt. In Kiel was hij met 6-3 te sterk voor wereldkampioen Michael Smith.

Na zijn titel van vorige week wilde Dirk van Duijvenbode maar wat graag nu ook op het podium winnen. Richard Veenstra werd op zaterdag verslagen, Michael Smith was vandaag de tegenstander. De Engelsman kampt met een lichte blessure, maar dat deerde hem in zijn eerste partij niet. Ook nu leek het mee te vallen: nadat Van Duijvenbode op 2-0 kwam, sloeg ‘Bully Boy’ terug met legs in 15 (118-finish) en 14 pijlen.

Toch ging het hierna mis voor Smith: drie pijlen op dubbel 15 werden gemist, waardoor Van Duijvenbode optimaal profiteerde. De Nederlander volgde dit op met legs in 16 en 13 pijlen, waardoor de stand op 5-2 kwam. Smith deed nog iets terug, maar ‘Aubergenius’ maakte het daarna vakkundig af. Een 14-darter betekende het einde van de wedstrijd: met een gemiddelde van boven de 100 gaat Van Duijvenbode vol vertrouwen de kwartfinale tegen Luke Humphries in.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Michael Smith: 99.27 / 27.3%
Dirk van Duijvenbode: 100.27 / 40%

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *