Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Dirk van Duijvenbode

Sterke Van Duijvenbode wint Nederlands onderonsje

Dirk van Duijvenbode heeft in een Nederlands onderonsje met Jeffrey de Zwaan aan het langste eind getrokken. ‘Aubergenius’ speelde sterk en mag het nu op gaan nemen tegen Gerwyn Price.

Met zoveel Nederlanders in actie dit weekend was het bijna onvermijdelijk dat er ook landgenoten tegen elkaar zouden loten. Dirk van Duijvenbode en Jeffrey de Zwaan waren de ongelukkigen, al zal De Zwaan op voorhand banger zijn geweest voor DVD dan andersom. De eerste leg toonde meteen aan waarom: na 18 pijlen stond De Zwaan nog steeds op 142 en zo kon Van Duijvenbode eenvoudig de break pakken. Een 14-darter later was het 2-0, De Zwaan kwam qua gemiddelde net uit op 65.

Van Duijvenbode weerstaat opleving De Zwaan

Wat volgde kwam dan ook uit het niets: met een 170-finish liet de Zwaan zien ook aan deze wedstrijd mee te doen. Druk zetten op de leg van Van Duijvenbode lukte daarna niet, maar in zijn eigen leg liet hij weer bijna wat bijzonders zien. ‘The Black Cobra’ gooide zeven perfecte pijlen, maar kon zo het Nederlandse publiek net niet op een 9-darter trakteren. Van Duijvenbode trakteerde zichzelf daarna wel, en dat met de overwinning. Nadat hij zijn eigen leg hield in 14 pijlen brak hij De Zwaan in hetzelfde aantal. Een 16-darter later zat de wedstrijd erop. ‘Aubergenius’ kan zeer tevreden op zijn wedstrijd terugkijken en met vertrouwen het duel tegen Gerwyn Price tegemoet zien.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dirk van Duijvenbode: 98.55 / 60%
Jeffrey de Zwaan: 86.12 / 100%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *