Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dimitri van den Bergh

Sterkere Van den Bergh schakelt Wattimena uit

Nadat het WK Darts 2021 even had stil gelegen vanwege de feestdagen, kwamen vandaag weer 2 Nederlanders in actie. De eerste was Jermaine Wattimena, die het mocht gaan opnemen tegen de Belg Dimitri van den Bergh.

Slordigheid kost Wattimena eerste set

Wattimena mocht de wedstrijd beginnen en deed dit ook beter dan zijn Belgische tegenstander. Door een slordige wegzetbeurt van Wattimena, hij liet 3 over vanaf 87, kreeg Van den Bergh echter toch de kansen om de leg te winnen. Met een 17-darter ging de leg dan ook naar “The Dream Maker”. Ook in leg 2 was Wattimena scorend de sterkere en dit leverde ook de re-break op, nadat Wattimena de dubbel 8 had geraakt. Lang kon Wattimena niet genietene van de re-break, want ook leg 3 leverde een break op. Met een 14-darter zorgde Van den Bergh voor de derde break op rij. Van den Bergh zou de eerste speler zijn die zijn eigen leg wist te behouden, want met een 18-darter sloot de Belg de eerste set af.

Van den Bergh breidt voorsprong uit

Nadat Van den Bergh set 1 had gewonnen, mocht hij de tweede set zelf beginnen. Met beide spelers op eenzelfde soort finish mocht Van den Bergh als eerst aanleggen vanaf 64 en deze ging met zijn laatste pijl uit. Wattimena wist de tweede leg te behouden, maar kon in de derde leg niet zorgen voor de break, nadat Van den Bergh een 15-darter had gegooid. Na ook een sterke leg van Wattimena, hij stond na 14 darts op 0, werd een laatste, vijfde leg in deze set gespeeld. Beide spelers begonnen deze laatste leg ietwat nerveus, want na 6 pijlen per persoon was er nog geen trippel gegooid. De daaropvolgende 2 beurten waren wel goed van Van den Bergh, die met een 15-darter de tweede set binnenhaalde.

Van den Bergh de betere

Ook in de eerste leg van de derde set kreeg de Nederlander een tik te verduren. Wattimena, zichtbaar geïrriteerd, kreeg 3 darts om zijn leg te houden, maar miste ze alle 3 vrij ruim. Van den Bergh profiteerde, gooide 74 uit met 2 darts en zorgde voor de break. Ook leg 2 ging naar de Belg. Met een mooie 128 finish via 2 keer trippel 16 en de dubbel 16 ging de tweede leg ook naar Van den Bergh. Wattimena wist zijn derde leg wel te behouden met een knap gegooide pijl op dubbel 16, maar ook na deze gegooide dubbel sprak zijn lichaamstaal boekdelen. Dit bleek ook in leg 4, waarin Wattimena geen pijl op een dubbel wist te creëren voor zichzelf en Van den Bergh ook deze set, via de dubbel 8, kon binnenhalen.

Van den Bergh begon set 4 en kon in de eerste leg van deze set ook vrij gemakkelijk weglopen bij Wattimena. Met een 48 finish ging de leg naar de Belg. Wattimena speelde vooral tegen zichzelf en kon ook weinig anders doen dan toekijken hoe Van den Bergh de break plaatste in leg 2 en na een gegooide dubbel 12 op matchpoint kwam. Beide mannen gooiden een 180 score in de derde leg, maar Wattimena kreeg het niet voor elkaar om het initiatief over te nemen. Van den Bergh gooide de dubbel 20, schakelde Wattimena uit en plaatste zich hiermee voor de laatste 16 op het WK Darts 2021.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Dimitri van den Bergh: 96,6 / 46%
Jermaine Wattimena: 89,2 / 25%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *