Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

Steve Beaton schokt en wint het Engelse onderonsje tegen James Wade

Naast de twee wedstrijden met een Nederlands accentje op de zondagavond, was er ook een Engels onderonsje tussen James Wade en Steve Beaton in de derde ronde van het WK darts. Lees hier het wedstrijdverslag…

Het was Wade die mocht beginnen aan de wedstrijd en deed dit voor hem op een goede wijze, een 18 darter voor de legwinst, 1-0. In de 2e leg mistte Wade al 2 pijlen op de dubbel 18, waardoor Beaton een 84 finish kon gooien op de bullseye voor de 1-1. Beaton zette dit voort in de volgende leg, hij was in 15 darts uit voor de break en de 1-2. Deze break werd ook verzilverd waardoor de ‘Bronzed Adonis’ met een 0-1 voorsprong de eerste pauze in kon.

Beaton mocht beginnen aan de 2e set maar werd gelijk gebroken, een 125 finish en in de volgende leg volgde een 122 finish voor een voorsprong van 2-0 in het voordeel van James Wade. De 3e leg werd wel binnengesleept door Beaton, zelfs nadat hij drie pijlen had gemist op tops, 2-1. In de volgende leg was het aan de beurt voor Wade om 3 pijlen te missen op tops, zo kon Beaton de legwinst pakken voor de 2-2. De 5e leg werd ook beslist door Beaton een simpele 32 finish betekende een 0-2 voorsprong in sets voor de man afkomstig uit Coventry.

Een 180 voor Beaton in de leg van Wade zorgde voor een break, het was een 100 finish (T20-0-D20) voor de 0-1. De volgende leg was minder van Beaton, waardoor James Wade kon instappen voor de 1-1 en zo gelijk weer terug breakte. Deze break werd wel verzilverd, een 16 darter voor de 2-1 voorsprong. Vervolgens was het wel Beaton die zijn eigen leg kon houden in 13 darts voor de 2-2. In deze beslissende leg mistte Beaton één dart op de dubbel 20, dit strafte Wade af en kon zo zijn eerste set bemachtigen, 1-2.

Steve Beaton mocht de 4e set beginnen en won zijn leg ook in 17 darts voor de 0-1. ‘The Machine’ hield ook zijn leg, deze keer in 15 darts voor de 1-1. In de 3e leg werden 3 pijlen gemist op de dubbels voor Wade, waardoor Beaton alsnog zijn eigen leg kon houden via de dubbel 9, 1-2. Wade mistte hierna de dubbel 20 voor een 102 finish, hierdoor kon Beaton instappen via een 81 finish (T19-D12) voor de 1-3 voorsprong in sets.

De eerste twee legs werden met redelijk gemak gewonnen door James Wade, een 13 darter werd vervolgd met een 17 darter voor de 2-0 voorsprong. De derde leg werd ook binnengehaald door Wade, deze keer met een 104 finish (T20-4-D20) voor een stand van 2-3 op het scorebord.

Gelukkig voor Beaton won hij wel de eerste leg van de 6e set, een 15 darter voor de 0-1 voorsprong. In de volgende leg werden weer pijlen op de dubbel gemist door Wade, alleen de 5e dart op de dubbel ging er wel in voor de ‘Machine’, 1-1. Een 86 finish op de bullseye betekende de legwinst voor Beaton in de 3e leg, 1-2. Na weer 3 pijlen gemist te hebben op tops kon Beaton instappen voor de overwinning, een 15 darter voor de 2-4 eindstand op het scorebord. Nu mag Beaton het in de Laatste 16 opnemen tegen de man uit Litouwen: Darius Labanauskas