Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Gian van Veen - UK Open 2024

Stoïcijnse Gian van Veen bereikt laatste 16 UK Open

Gian van Veen is erin geslaagd om voor het eerst in zijn carrière de laatste 16 te halen van de UK Open. In de vijfde ronde was de 21-jarige Van Veen met 10-7 te sterk voor Engelsman Graham Usher. Lees hier mee.r

Zaterdagmiddag staat in het teken van de laatste 32 van de UK Open, waarbij de partijen werden afgewerkt met vier verschillende podia. Op het vierde podium nam Nederlander Gian van Veen het in de openingspartij op tegen Graham Usher. Van Veen was vrijdag al te sterk voor John Henderson (6-3) en Florian Hempel (10-7), terwijl Usher onderweg al drie tegenstanders had uitgeschakeld; Owen Bates (6-5), Ronny Huybrechts (6-3) en Ryan Searle (10-9).

Van Veen schoot uit de startblokken, waar Usher moeite had met het vinden van de triples. Zo gingen de eerste drie legs in 12,15 en 16 pijlen naar de Nederlander. In de vierde leg kwam Usher op het scorebord door met een 81-finish zijn eigen leg te houden. Dit gaf de Engelsman vertrouwen, met een 14-darter brak hij Van Veen terug naar 3-2. Echter stond hij een leg later na 21 pijlen nog boven de 100, Van Veen profiteerde en brak direct weer. Van Veen kon zijn eigen leg ook niet houden, waardoor Usher met twee 16-darters de stand gelijk terug; 4-4. De laatste twee legs voor de pauze werden gehouden door de speler die de leg begon, waardoor de heren met een 5-5 tussenstand gingen pauzeren.

Na een korte pauze kwam ‘GVV’ sterk uit de pauze, met een 19-darter hield hij zijn eigen leg waarna hij met een 12-darter Usher opnieuw wist te breaken voor een 7-5 voorsprong. De break hield niet lang stand, want Usher kwam met een 11-darter als antwoord en brak zo direct terug. Usher vervolgde dat met een 18-darter en zo was de wedstrijd weer in evenwicht; 7-7. Van Veen bleef stocijns doorgooien en dat resulteerde erin dat de laatste drie legs allemaal naar de Nederlander gingen. Met legs in 16,17 en 18 pijlen trok Van Veen de partij met 10-7 naar zich toe en zal zaterdagavond terug in actie komen voor de laatste 16.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gian van Veen: 93,57 / 35%
Graham Usher: 84,20 / 42%

Alle uitslagen van de laatste 32 en de eerdere rondes van de UK Open vind je in ons toernooicenter!

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *