Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jelle Klaasen

Strijdvaardige Klaasen kan niet opboksen tegen Dolan 

Jelle Klaasen mocht het in de Tsjechische hoofdstad Praag vrijdagmiddag tijdens het Czech Darts Open opnemen tegen Brendan Dolan. Deze ontmoeting werd met 6-4 gewonnen door de Noord-Ier. 

Het was aan Klaasen om de partij af te trappen en hij wist in achttien darts zijn eigen leg veilig te stellen. Nadat ook Dolan zijn eigen leg binnenhaalde, kon de Noord-Ier middels een 104-finish een break forceren. Via dubbel zestien vergrootte hij daarop zijn voorsprong tot 3-1.  

Een 14-darter leverde ‘The History Maker’ even later nog een break op, maar Klaasen hield de rug recht en kon in eveneens veertien pijlen een tik terug uitdelen. Middels een 12-darter deed ‘The Cobra’ vervolgens nog een stap dichterbij. Daar leek hij energie uit te putten, want in slechts elf pijlen kon hij een break plaatsen om op gelijke hoogte te komen. 

Met Klaasen op zijn hielen, gooide Dolan even later een voor hem cruciale 63-finish om terug te ‘breaken’ en op matchpoint te komen. Vervolgens gooide hij zijn beste leg van de wedstrijd: door middel van een 13-darter kon Dolan er met 6-4 een eind aan breien. In de volgende ronde wacht Peter Wright op hem.  

Gemiddeldes/Dubbelpercentages 
Jelle Klaasen: 96.36 / 50.0% 
Brendan Dolan: 93.47 / 54.5% 

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *