Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Strijdvaardige Van Duijvenbode wint van Searle 

Dirk van Duijvenbode heeft de eerste ronde van de World Matchplay overleefd. In een spannende partij was hij Ryan Searle met 10-8 nipt de baas. 

Ryan Searle trapte de wedstrijd op het prestigieuze toernooi, dat ook wel ‘het zomer-WK’ wordt genoemd, af. Van Duijvenbode wist echter al meteen indruk te maken door een 130-finish te gooien en zo in twaalf pijlen een break te plaatsen. Deze wist hij door het missen van twee dubbels niet te verzilveren, waardoor Searle via dubbel zestien de schade kon beperken. De Engelsman ging met een voorsprong van 3-2 de pauze in, nadat hij nog tweemaal zijn eigen leg hield en Van Duijvenbode eenmaal hetzelfde deed.  

Searle gooit het gas erop 

De als nummer veertien geplaatste Nederlander mocht als eerste de pijlen weer oppakken, maar zag na het missen van een dubbel zijn leg door een 104-finish naar Searle gaan. ‘Heavy Metal’ verzilverde de break vervolgens in vijftien pijlen en stond zo op een voorsprong van 5-3. In elf pijlen vergrootte hij zijn voorsprong tot 6-3. Van Duijvenbode gooide daarna zijn eerste score van 180, waarvan Searle er al vijf liet noteren, en kon zo voorkomen dat zijn tegenstander nog verder wegliep: 6-4. De spelers gingen breed lachend de tweede pauze in. 

Van Duijvenbode houdt stand 

En deze pauze was duidelijk in het voordeel van Van Duijvenbode. Searle miste een aantal grote vlakken, terwijl Van Duijvenbode de triple twintig steeds makkelijker leek te vinden. ‘Aubergenius’ wist dan ook in vijftien darts te breken en toen in elf darts zijn leg te behouden. Searle beperkte in twaalf darts de schade, waarna Van Duijvenbode nogmaals zijn eigen leg behield. Tussenstand: 7-7. In veertien darts greep Searle de voorsprong terug. Door zijn eigen leg te behouden en daarna te breken in elf darts, kwam Van Duijvenbode voor het eerst sinds de eerste leg op voorspong en daarmee op matchpoint. In twaalf darts en met een magistrale 138-finish wist de Nederlander vervolgens de eindstreep te behalen. Eindscore: 10-8.  

Volgende stap 

Met zijn overwinning voegt Van Duijvenbode zich bij de vier heren die hun plekje in de tweede ronde al bemachtigd hebben. Krzysztof Ratajski hield zaterdagavond met een uitslag van 10-6 stand in zijn wedstrijd tegen Stephen Bunting, waarna Dimitri Van den Bergh met 10-2 over Callan Rydz heenwalste. Regerend kampioen Peter Wright had weinig moeite met Madars Razma en won zijn partij met 10-4. Debutant Rowby-John Rodriguez versloeg de geplaatste Jonny Clayton met 10-7.  

‘Aubergenius’ mag het in de tweede ronde opnemen tegen Michael Smith of Andrew Gilding, die later op zondagmiddag de strijd met elkaar aangaan.  

Gemiddeldes/Dubbelpercentages: 
Dirk van Duijvenbode: 103.61 / 40.0% 
Ryan Searle: 100.06 / 57.1% 

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *