Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Kim Huybrechts

Stunt! Kim Huybrechts wint met PC3 na 8 jaar weer PDC-titel

Kim Huybrechts heeft gestunt met het winnen van Players Championship 3. De Belg won na 8 (!) jaar eindelijk weer een PDC-titel. Huybrechts won in de finale met 8-1 van Gabriel Clemens.

De Nederlanders presteerden iets minder op het derde vloertoernooi van het jaar. De 20-jarige Gian van Veen kwam als beste Nederlander uit de bus. Van Veen verloor in de kwartfinales pas van Matt Campbell. Onderweg versloeg Van Veen onder anderen Jonny Clayton (6-4) en Ricky Evans (6-2). Een rondje eerder – bij de laatste 16 – strandden Richard Veenstra, Danny Noppert en Niels Zonneveld.

Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort, Martijn Kleermaker en Dirk van Duijvenbode pakten geen overwinning. Barney verloor met 6-4 van Steve Lennon, terwijl Van Duijvenbode met dezelfde cijfers onderuit ging tegen Connor Scutt.

Kwartfinale vol verrassingen
Een kijkje naar de kwartfinales, liet al zien dat PC3 een toernooi van verrassingen was. Buiten Gerwyn Price was er geen enkele top 10-speler te vinden bij de laatste 8. In de halve finale won Huybrechts knap van Price met 7-3.

De finale was eentonig: Clemens kreeg door slecht spel slechts één leg op het scorebord. Huybrechts won met 8-1.

Halve finale
Kim Huybrechts 7-3 Gerwyn Price
Gabriel Clemens 7-4 Matt Campbell

Finale
Kim Huybrechts 8-1 Gabriel Clemens

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *