Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Maik Kuivenhoven

Sublieme finishes bezorgen Kuivenhoven zege

Maik Kuivenhoven heeft zijn debuut op de World Series of Darts Finals opgeluisterd met een zege. Door geen enkele pijl op de dubbels te missen rekende hij met 6-2 af met John Henderson.

De gestage opmars van Maik Kuivenhoven leverde hem een debuut op op de World Series of Darts Finals, vóór eigen publiek. De Nederlander laat op de vloer al even zien dat hij sterke wedstrijden kan spelen, nu is het tijd om dat ook op TV te doen. Met het oog op de Players Championship Finals en het WK is dit thuistoernooi dan ook een ideale manier om meer ervaring op te doen. Met John Henderson trof hij iemand die aan ervaring geen tekort heeft. De Schot kent een moeilijk jaar op de vloer, maar won wel de World Cup. Met een 14-darter begon ‘The Highlander’ deze wedstrijd goed.

Met een 15-darter sloot Kuivenhoven aan. Henderson leek scorend de betere te zijn, maar de dubbels waren voor de Nederlander. Eerst brak hij Henderson met een sterke 80-finish, nadat de Schot vijf pijlen op de buitenste ring miste. Een leg later miste Henderson nog een pijl op tops, waarna Kuivenhoven toesloeg met een 82-finish op de bull. Een 13-darter leverde hem nog een break op: voor eigen publiek had hij het zichtbaar naar zijn zin. Na de onderbreking bleef dit zo, want met een 110-finish kwam hij op 5-1 en bleef hij 100% op zijn dubbels. Dit zou ook zo blijven. Henderson won nog wel een leg, maar daarna maakte Kuivenhoven het met de mooiste finish van de wedstrijd af: 146 werd uitgegooid, waardoor hij voor het eerst in zijn carrière de laatste 16 op een TV-toernooi bereikt. Op zaterdag treft hij Michael van Gerwen. Saillant detail: Kuivenhoven won beide vorige ontmoetingen met MVG.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Maik Kuivenhoven: 88.19 / 100%
John Henderson: 90.71 / 20%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *