Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Geert Nentjes

Sublieme Nentjes wint PDC Home Tour dag 4

Op dag vier van de PDC Home Tour verscheen er weer een Nederlander op beeld. Vanuit Urk nam Geert Nentjes het op tegen Ross Smith, Mickey Mansell én Lisa Ashton.

Waar de eerste drie dagen op papier een duidelijke favoriet hadden, was dat op dag vier niet het geval. Ross Smith was de hoogst geplaatste speler op de wereldranglijst op plek 47. Toch leek het op papier dicht bij elkaar te liggen. In wedstrijd één van de avond was dat echter niet het geval, Ross Smith versloeg Lisa Ashton hier ruim met 5-1 met een gemiddelde van 99.7. De wedstrijd daarna tussen Mansell en Nentjes leverde vuurwerk. Beide mannen stonden lang ruim boven de 100, Mansell gooide daarnaast ook twee 100+ finishes. De Nederlander trok uiteindelijk aan het langste eind met een gemiddelde van 100.2, nadat Mansell in de beslissende leg een matchdart miste.

‘The Spear’, zoals de bijnaam van Nentjes tegenwoordig luidt, denderde daarna door. Hij versloeg Ashton met 5-3 en een gemiddelde van 95.4, maar was het niet voor twee slechte laatste legs en meerdere gemiste matchdarts dan was zijn gemiddelde ruim boven de 100 uitgekomen. Smith en Mansell stonden in wedstrijd vier op een lager niveau te gooien. Smith miste veel dubbels en dat koste hem de wedstrijd. Mansell won met 5-3.

Na de eerste vier wedstrijden waren zo nog drie spelers in de race voor de overwinning. Mickey Mansell had de kleinste kans, hij moest zelf ruim winnen van Ashton en hopen dat Ross Smith nipt zou winnen van Geert Nentjes. Het lukte hem echter niet aan de eerste eis te voldoen. Hij kwam snel 3-0 achter tegen Ashton (die een 124-finish gooide) en dit kon hij niet herstellen. ‘The Lancashire Rose’ pakte haar eerste overwinning. Zo werd de laatste wedstrijd van de avond dus een rechtstreeks duel om de overwinning. Nentjes was de hele avond al de beste speler en ook in de laatste wedstrijd toonde hij dat. Met legs in 14, 13 en 16 racede hij naar een 3-0 voorsprong. Op 4-2 en 4-3 miste hij nog matchdarts, maar uiteindelijk won hij de wedstrijd én de avond toch. Ook in de laatste wedstrijd gebeurde dit weer met een sterk gemiddelde van 95.15.

Ross Smith 5-1 Lisa Ashton
Geert Nentjes 5-4 Mickey Mansell
Geert Nentjes 5-3 Lisa Ashton
Mickey Mansell 5-3 Ross Smith
Lisa Ashton 5-3 Mickey Mansell
Geert Nentjes 5-3 Ross Smith

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *