Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Peter Wright

Sublieme Peter Wright langs sterk spelende West

Zaterdagavond werden de kwartfinales van het European Championship gespeeld in Oberhausen. In de derde kwartfinale nam Peter Wright het op tegen Steve West. Lees hier meer.

De derde kwartfinale werd begonnen door Steve West, die de bull in de ingooiruimte had gewonnen. West begon erg goed, want met een maximale score en tops hield hij zijn eigen leg in 13 darts. Wright was scorende erg goed in zijn eigen leg, maar gooide pas zijn zevende pijl in de dubbel. In de derde leg plaatste Wright de eerste break in 18 darts, nadat West een 60-finish had gemist. Met een 11-darter verzilverde de Schot de break en kwam zo 3-1 voor. De laatste leg voor de pauze ging met een knappe 121-finish in 12 darts naar West, waardoor hij de pauze inging met een 3-2 achterstand.

Wright kwam enorm sterk uit de pauze, hij hield met een 10-darter zijn eigen leg. In de zevende leg kreeg Wright opnieuw de kans op een break, maar een 101-finish werd gemist. West hield via dubbel 4 toch nog zijn eigen leg. Dankzij een belangrijke 64-finish behield Wright zijn eigen leg en kwam op een 5-3 voorsprong, met West wachtend op dubbel 10. In de negende leg miste de Engelsman 4 darts op de dubbel, waardoor ‘Snakebite’ via dubbel 4 de tweede break pakte. In de laatste leg voor de pauze wist ‘Simple the West’ de break meteen ongedaan te maken, met een 88-finish maakte hij er 6-4 van.

West kwam goed uit de pauze, hij wist de break te verzilveren met een 14-darter voor 6-5. Wright antwoordde goed door met een 76-finish zijn voorsprong van twee legs te behouden; 7-5. In leg 13 miste West een 68-finish, waardoor de Schot met een 14-darter naar 8-5 brak. Wederom wist Wright de dubbele break niet te verzilveren, hij miste dubbel 16 voor een 104-finish. West profiteerde en brak met een knappe 112-finish terug naar 8-6. In leg 15 misten beide heren veel dubbels, maar het was uiteindelijk Wright die via dubbel 3 op matchpoint kwam. Een leg later begon de wereldkampioen met zes perfecte darts, maar miste uiteindelijk de triple 20 voor een 144-finish. Uiteindelijk wist Wright met een 12-darter de partij met 10-6 te winnen!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Peter Wright: 104,19 / 34,48%
Steve West: 98,21 / 33,33%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *