Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Devon Petersen

Sublieme Petersen naar eerste halve finale op TV

Voor het eerst in zijn carrière heeft Devon Petersen een halve finale op TV bereikt. De man uit Zuid Afrika versloeg Ian White met een gemiddelde van ruim boven de 100.

Misschien wel de man in vorm tegen de speler die met topspel Michael van Gerwen uitschakelde: Devon Petersen vs Ian White beloofde een geweldige wedstrijd te worden. Voor de Zuid Afrikaan stond er ook nog een eerste optreden in een halve finale op het spel, terwijl voor White het behalen van die ronde ook niet iets is wat hij vaak doet. De Engelsman mocht die wedstrijd beginnen, en na twee missers van Petersen hield hij ook zijn leg in 17 pijlen. ‘The African Warrior’ was erg slordig in de eerste sessie, want ook in leg drie en vijf miste hij meerdere dubbels. Hij had eigenlijk met een 5-0 de pauze in moeten gaan, maar het was Ian White die met 3-2 ging rusten.

White blijft ondanks enorm verschil in gemiddeldes in de wedstrijd

In de tweede sessie begon Petersen weer heel makkelijk te scoren, maar ook nu was het weer White die legs bleef pakken. Twee keer moest dit wel gebeuren met een 100+ finish. Eerst gooide de Engelsman een finish van 105 met Petersen op 20, twee legs later volgde een 128 met Petersen op 44. Petersen ratelde ook lekker door, en met legs in 13, 12 (plus 106-finish) en 15 zorgde hij er toch voor dat er met een 5-5 stand aan de laatste onderbreking werd begonnen. Het verschil in gemiddeldes bedroeg 15 punten, maar toch zat White nog erg goed in de wedstrijd.

Petersen breekt verzet White

Met een 14-darter bleef White Petersen van zich af houden. Toch bleef de Zuid-Afrikaan steeds maar weer druk op ‘Diamond’ zetten. Met een 14-darter hield hij zijn eigen leg, waarna hij voor een magisch moment zorgde. Met White op 32 gooide hij een fantastische 143-finish, waardoor de belangrijke break binnen was. Met een 14-darter denderde hij door. Het verzet van White leek gebroken en met een 11-darter schoot Petersen er vandoor. Een 16-darter later was de zege al binnen. Voor het eerst in zijn carrière bereikt Petersen zo een halve finale op TV. Morgen treft hij James Wade in de halve finale, en met dit spel is hij ook zeker een kanshebber voor de titel.

Devon Petersen: 106.3 / 38.46%
Ian White: 94.13 / 42.86%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *