Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Sublieme Wade laat Van Barneveld kansloos en bereikte tweede finale op een rij

Vanavond worden de halve finales en de finale van de World Series of Darts Finals gespeeld. De eerste halve finale ging tussen James Wade en Raymond van Barneveld. Lees in dit artikel een wedstrijdverslag terug van die partij.

De bull werd gewonnen door Raymond van Barneveld en daarom mocht hij de halve finale beginnen en deed dat door te beginnen met 5 perfecte darts. Met een 13-darter hield Van Barneveld zijn eigen leg. Met een mooie 160-finish hield Wade ook zijn eigen leg. Van Barneveld stond in zijn eigen leg na 12 darts op D6, maar met een 44-finish brak Wade naar een 2-1 voorsprong. Met een knappe 66-finish verzilverde Wade de break. Van Barneveld miste een 68-finish voor 3-2, via D10 pakte Wade nog een break en ging de pauze in met een 4-1 voorsprong.

Na de pauze verzilverde Wade de break met een 124-finish voor een 5-1 voorsprong. Met een 13-darter brak Wade naar 6-1 en hield zijn ook leg ook met een 13-darter. Van Barneveld kwam in zijn eigen leg keurig op 62 maar kreeg wederom geen kans, met een 141-finish brak Wade naar 8-1! Van Barneveld brak Wade wel terug, nadat hij 170 gemist had. Beide heren gingen pauzeren met een 8-2 tussenstand.

Na de pauze ging Wade rustig verder en brak gelijk terug via D18 voro 9-2. Met een 60-finish hield Wade zijn eigen leg en kwam daarmee op matchpoint; 10-2. Met een 15-darter wist Wade de overwinning binnen te slepen en plaatst zich daarmee voor de tweede finale op een rij; 11-2.

 

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *