Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Marko Kantele - Dutch Darts Championship 2023

Succes in eigen land: Marko Kantele wint op PDCNB Tour

Marko Kantele is erin geslaagd om in eigen land zijn vierde PDC Nordic & Baltic Tour van het jaar te winnen en heeft daarmee zijn WK-ticket veiliggesteld. In de finale versloeg hij Dennis Nilsson met 6-5 in de finale, nadat hij 5-2 achter stond. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Zaterdagochtend begonnen een recordaantal van 92 spelers aan het zevende toernooi van het seizoen. Voor Vladimir Andersen gebeurde hetzelfde voorval dan wat er in het eerste weekend gebeurde. De Deen meldde zich te laat bij de wedstrijdtafel, waardoor hij niet kon deelnemen. Van de acht geplaatste spelers was het voor vier van hun (Andreas Harrysson, Mindaugas Barauskas, Daniel Larsson en Tom Veje Kristensen) bij de laatste 32 al afgelopen. De nummer 2 geplaatste Larsson verloor in een beslissende leg van Kim Viljanen, die een 5-3 achterstand omdraaide in een 6-5 overwinning. Ook voor Cor Dekker zat het er bij de laatste 32 op, de Fin Jani Keskinarkaus was met 6-1 te sterk.

Jeffrey de Graaf leek wel weer een goede dag te hebben, maar moest zich bij de laatste 16 erkennen in landgenoot Johan Engström. Engström versloeg De Graaf met 6-5, nadat De Graaf één matchdart had gemist. De nummer één geplaatste Marko Kantele won dit jaar al drie toernooien en bereikte ook in eigen land de finale. Na overwinningen op twee landgenoten en twee Letten werd Benjamin Drue Reus in de halve finales met 6-3 verslagen.

Aan de andere kant van het schema bleef de Zweed Dennis Nilsson over. Hij bereikte de finale ten koste van o.a. Jani Elijoki (6-5), Johan Engström (6-3) en Asko Niskala (6-3).

Finale

De finale ging in de beginfase lang gelijk op. Zo wist Kantele met een 140-finish zijn eigen leg te houden voor 2-2 en kwam Nilsson met een 19-darter op een 3-2 voorsprong. Het eerste verschil werd gemaakt door Nilsson door in leg 7 in 14 darts te breaken naar een 4-2 voorsprong. Een 13-darter zorgde ervoor dat Nilsson de break verzilverd en zo op matchpoint kwam; 5-2. Met een 16-darter hield Kantele zijn eigen leg om de wedstrijd te blijven. In leg 9 leek de Zweed de titel te pakken, maar miste één matchdart op dubbel 8. Kantele strafte dat meteen af, met een 15-darter brak hij terug naar 5-4. Via dubbel 18 hield Kantele ook zijn eigen leg, waardoor hij een beslissende leg afdwong. Nilsson mocht de elfde leg beginnen en had vanaf begin de voorsprong in handen. Echter miste ‘The Ironman’ vier matchdarts, waardoor Kantele één kans kreeg op een 108-finish voor de titel. De Fin greep zijn kans en trok de finale toch naar zich toe met 6-5, nadat hij met 5-2 had achter gestaan.

Marko Kantele: 86,33 / 50%
Dennis Nilsson: 88,45 / 36%

Uitslagen

Kwartfinales
Marko Kantele 6-3 Sami Högström
Benjamin Drue Reus 6-1 Jyri Ussa
Asko Niskala 6-1 Bent Lambertsen
Dennis Nilsson 6-3 Johan Engström

Halve finales
Marko Kantele 6-3 Benjamin Drue Reus
Dennis Nilsson 6-3 Asko Niskala

Finale
Marko Kantele 6-5 Dennis Nilsson

Stand PDC Nordic & Baltic Tour

Marko Kantele heeft zijn WK-ticket met nog drie toernooien te gaan verzekerd, de Fin is niet meer in te halen door minimaal twee spelers. De strijd voor plaats twee ligt nog helemaal op, Daniel Larsson staat op dit moment nog aan de goed kant van de streep. Nilsson is door het bereiken van de finale opgeklommen naar plaats 7. De Graaf is één plaats gezakt en staat nu op plaats 4 na zeven toernooien.

  1. Marko Kantele 5250
  2. Daniel Larsson 2425
  3. Benjamin Drue Reus 1825
  4. Jeffrey de Graaf 1700
  5. Mindaugas Barauskas 1575
  6. Vladimir Andersen – 1450
  7. Dennis Nilsson 1350
  8. Tom Veje Kristensen 1150
Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *