Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Suljovic kroont zich tot koning in eigen land

Mensur Suljovic heeft in Wenen zijn eerste titel in Oostenrijk weten te winnen. Voor een uitzinnige thuispubliek versloeg hij Michael van Gerwen in de finale. 

Voor de eerste keer wist Mensur Suljovic in zijn thuisland de finale van een toernooi te halen. ‘The Gentle’ moest om het thuispubliek nog meer te plezieren in de finale wel afrekenen met Michael van Gerwen. De Nederlander lijkt zijn vorm weer terug te hebben gevonden, nadat hij de laatste twee World Series won en nu dus de finale haalde. Hij won voorafgaand aan de wedstrijd ook de bull en zo mocht hij dus beginnen. Met een 13-darter liet hij ook meteen zien waarvoor hij hier gekomen is. Hij versnelde zelfs nog eens en met een 11-darter pakte hij de break. Suljovic liet dit niet zo snel gebeuren, en met twee 16-darter bracht hij de stand weer gelijk. MVG deed er nog een schepje boven op en nu was het raak in 10 pijlen. Hij kreeg daarna twee pijlen voor een break, maar doordat hij ze beide miste werd het 3-3. Met een 16-darter herstelde MVG dit snel. Met een leg in 14 pijlen pakte hij daarna wel de break, waardoor de stand op 5-3 kwam.

Met nog een 14-darter hield Van Gerwen ook zijn eigen leg, waardoor Suljovic een wonder nodig had om nog te winnen. Hij hield in ieder geval zijn eigen leg, na meerdere missers van beide darters. De Oostenrijker produceerde daarna uit het niets een 12-darter met 121-finish op de bull, waardoor hij de achterstand terugbracht naar 6-5. Met een 18-darter maakte hij er weer een wedstrijd van en een best-of-3 voor de titel. ‘The Gentle’ miste daarna dubbel 15 voor een 150-finish, waarna MVG dubbel 16 gooide en nog maar één leg nodig had. Dat moest dan wel in een beslissende leg gebeuren, aangezien Suljovic ook zijn eigen leg hield. Hij starte belabberd, maar kreeg vanaf 84 wel een matchdart op de bull. Deze werd gemist, waarna Suljovic in twee pijlen 70 uitgooide. De Oostenrijker won zo zijn eerste toernooi in eigen land.

Michael van Gerwen: 99.97 / 43.75%
Mensur Suljovic: 92.83 / 36.84%

Image courtesy of FOTO: Lukas Charwat (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *