Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Suljovic na thriller: ‘Ik dacht alleen maar aan winnen’

Mensur Suljovic won zondagavond in de eerste partij van de avond van Jamie Hughes met 12-10 in een tiebreak. Na afloop kwam de Oostenrijker langs bij RTL7-verslaggever Arjan van der Giessen om te babbelen over de partij.

Mensur Suljovic begon de wedstrijd erg goed door de eerste sessie met 4-1 te winnen. Echter stond het na 10 legs 5-5 en was de wedstrijd in evenwicht. In leg 13 plaatste Hughes de break en pakte daarmee de voorsprong tot 9-8. In leg 18 miste Hughes een 128-finish op de bull, met een 14-darter brak Suljovic terug naar 9-9. Uiteindelijk werd 9-9 10-10. In de laatste 2 legs produceerde ‘The Gentle’ finishes van 127 en 112 om met 12-10 te winnen.

“Absoluut zenuwslopend. Ik geef niet op. Ik stond 8-6 en 9-7 achter, en daarvoor 4-1 voor. Dat kan alleen maar goed gaan, geef niet op. Op het einde gooide ik eerst slechts 55. Nu moet ik het gaan doen.”

Bij het terug breaken naar 9-9, zag Suljovic het alleen maar positief in en dacht hij alleen maar aan winnen. “Bij 9-9 dacht ik alleen nog maar aan winnen. Nu kan mij niks meer gebeuren. We hadden allebei kans om te winnen. Ik had alleen meer de mentaliteit van: ‘Nu kan ik niet meer verliezen.”

Mensur Suljovic vond het geen probleem om zonder publiek te gooien, de Oostenrijker zou het altijd wel zo willen zien. “Geweldig. Ik heb geen publiek nodig. Mijn probleem is altijd het publiek. Ze zijn voor je of ze zijn tegen je. Als ze dan ook nog gaan schreeuwen, is dat echt een probleem.”

Mensur Suljovic treft dinsdagavond in de tweede ronde Michael Smith, die zondagavond met 10-3 te sterk was voor Jonny Clayton.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *