Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Jonny Clayton - World Series of Darts Finals 2021

Superieure Clayton wint World Series Finals in Amsterdam

Jonny Clayton heeft de World Series of Darts Finals 2021 op zijn naam geschreven. Voor een uitzinnig Nederlands publiek rekende hij in de finale af met Dimitri van den Bergh.

Jonny Clayton en Dimitri van den Bergh hebben in de afgelopen anderhalf jaar bewezen dat zij tot de absolute top van het darten behoren. Van den Bergh won vorig jaar de World Matchplay, Jonny Clayton wint dit jaar alles wat los en vast zit. Voor het eerst troffen ze elkaar nu in een TV-finale: beide mannen wonnen daarnaast de World Series of Darts Finals nog niet. Het beloofde in ieder geval een spektakel te worden. Clayton startte sterk met een 14-darter, waarna hij meteen een break pakte in 15-pijlen. Met drie missers op dubbel 12 deelde hij daarna echter een klap aan zichzelf uit: Van den Bergh profiteerde met een 112-finish, waarna de Belg met twee 13-darters zelfs de voorsprong pakte voor de onderbreking.

Zeldzaam spannende finale

Het momentum lag bij Van den Bergh, maar de pauze brak dit in het voordeel van Clayton. De Welshman kwam met legs in 14 en 15 pijlen goed uit de onderbreking. Met een 12-darter deed Van den Bergh weer wat terug, waarna het nu weer zijn beurt was om te breken. Dit gebeurde in 15-pijlen. Het verzilveren van deze break lukte echter niet: Clayton sloot weer aan en het werd 5-5. De wedstrijd ging op en neer en de spanning was voelbaar. Van den Bergh voelde dit blijkbaar ook, want in leg 13 miste hij twee pijlen om nog een break te pakken. Door daarna zijn eigen leg wel te houden, bleef het gelijk: 6-6.

Eindsprint Clayton is Van den Bergh te machtig

Een 15-darter van Clayton was het begin van een tussenspurt van ‘The Ferret’. Hij volgde dit namelijk op met een break in 11 pijlen, waarna 103-finish hem ook nog zijn eigen leg opleverde. Voor de laatste onderbreking bracht hij de stand zo op 9-6 en lag hij alle druk bij Van den Bergh. Niet alleen die druk deed Van den Bergh de das om, ook het feit dat Clayton briljant speelde. Met een 121-finish voor een 12-darter kwam hij weer flitsend uit de pauze. Matchpoint was bereikt en de laatste leg mocht hij zelf ook nog beginnen. Met een 15-darter maakte hij het af: de vierde TV-titel dit jaar voor de Welshman was een feit. Langzamerhand begint ook de wereldtitel tot de mogelijkheden te behoren voor ‘The Ferret’. Wat gaat hij nog winnen dit jaar?

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Jonny Clayton: 101.63 / 44%
Dimitri van den Bergh: 101.95 / 42.86%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *