Search
Mikuru Suzuki

Suzuki en Greaves delen titels in Leicester

Beau Greaves is voor het eerst verslagen op de Women’s Series! De Japanse Mikuru Suzuki versloeg haar en pakte even later ook de titel. In het tweede toernooi van de dag revancheerde de Engelse zich. Lees hier meer.

Women’s Series 3

Zondagochtend begonnen 133 spelers aan het derde toernooi van het weekend. In de eerste ronde stond meteen een kraker op het programma, Fallon Sherrock en Lisa Ashton troffen elkaar. Spannend werd het echter niet, Sherrock won met 4-0 en mocht verder in het toernooi. Ook stond er een partij tussen moeder en dochter op het programma; Adriana van Wijgerden-Vermaat versloeg Eireann van Wijgerden met 4-3.

Voor Sherrock zat het toernooi er vóór de kwartfinales al op. Bij de laatste 16 werd ze verslagen door Lorraine Winstanley die met een 131-finish met 4-2 won. In de kwartfinales troffen de nummers 1 en 2 van de ranking elkaar; Beau Greaves tegen Mikuru Suzuki. Er moest een beslissende leg aan te pas komen, waarin Suzuki een maximale score gooide. Echter kreeg Greaves de kans om de wedstrijd toch naar zich toe te trekken, maar miste de single 16 voor een 76-finish. Suzuki pakte haar kans, gooide tops en stopte daarmee de ‘winning streak’ van 70 gewonnen wedstrijden op een rij van de Engelse!

Suzuki stoomde vervolgde door naar de finale, na een eenvoudige 5-0 overwinning op Trina Gulliver. In de finale trof ze Rhian O’Sullivan. Zij was verantwoordelijk voor de uitschakeling van onder meer Aletta Wajer, Laura Turner, Noa-Lynn van Leuven en Lorraine Winstanley.

In de finale gingen de eerste drie legs met de darts mee. In de vierde leg plaatste Suzuki als eerste de break door een 121-finish uit te gooien. Dit vervolgde ze met een 80-finish in haar eigen leg om haar break te verzilveren; 4-1. In de zesde leg kreeg O’Sullivan de kans om in de partij te blijven, maar miste teveel dubbels. De Japanse bleef rustig en zorgde via dubbel 8 voor haar eerste titel van het jaar en haar tweede Women’s Series-titel uit haar carrière.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Mikuru Suzuki: 84,62 / 42%
Rhian O’Sullivan: 79,43 / 13%

Women’s Series 4

Aan het laatste toernooi van het weekend begonnen 132 spelers. Alle topfavorieten haalden de laatste 16, maar dit bleek ook de ronde te zijn dat veel van deze spelers het toernooi verlieten. Lisa Ashton (4-1 verlies tegen Robyn Byrne), Fallon Sherrock (4-1 verlies tegen Mikuru Suzuki) en Aileen de Graaf (4-1 verlies tegen Noa-Lynn van Leuven) verloren bij de laatste 16. Greaves daarentegen won haar laatste 16 partij met een gemiddelde van 107,36!

In de kwartfinales wonnen Beau Greaves en Mikuru Suzuki hun wedstrijden en moest het in de halve finales opnieuw tegen elkaar opnemen. Bij een stand van 3-3 produceerde Suzuki een 145-finish om 4-3 voor te komen. In de eerstvolgende leg kreeg de Japanse drie matchdarts, maar miste. Greaves gooide tops en dwong een beslissende leg af. In de negende leg kreeg ‘Miracle’ opnieuw een matchdart, maar kreeg die er ook niet in. Greaves bleef rustig en gooide dubbel 16 voor haar derde finale van het weekend.

Daarin mocht ze het opnemen tegen de Ierse Robyn Byrne. Naast de uitschakeling van Lisa Ashton was ze ook te sterk voor Almudena Fajardo (4-1), Noa-Lynn van Leuven (5-4) en Kim Holden (5-2). In de finale kon ze weinig meer betekenen. Greaves won vijf legs op een rij in 20,18,15,16 en 15 darts.

Beua Greaves: 89,46 / 56%
Robyn Byrne: 74,38 / 0%

Nederlanders

Noa-Lynn van Leuven was de beste Nederlander van de dag. Ze haalde op beide toernooien de kwartfinales, waarin ze matchdarts kreeg om naar de halve finales te gaan. Priscilla Steenbergen haalde in het eerste toernooi ook de kwartfinales. Anca Zijlstra en Quintey Bieman verloren in het eerste toernooi in de laatste 16, Aileen de Graaf en Adriana van Wijgerden-Vermaat deden dit in het tweede toernooi.

Order of Merit

Beau Greaves en Mikuru Suzuki hebben meteen een groot gat geslagen met de rest van het veld na één weekend met vier toernooien. Greaves heeft met drie titels een voorsprong van 2300 pond op Suzuki. Suzuki heeft dan zelf weer een voorsprong van 2100 pond op de nummer 3 Rhian O’Sullivan. Na 24 toernooien kwalificeert de top 2 zich voor het PDC WK.