Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Tahuna Irwin krijgt reisverbod en mist daarmee WK

Op 13 juli wist de Nieuw-Zeelander Tahuna Irwin de DPNZ Qualifier te winnen door Craig Ross te verslaan. Irwin zou eerder deze maand meedoen aan het PDC Jeugd WK, maar boekte alleen een heenreis, maar dat was een verkeerde handeling. Vandaag werd bekend dat hij ook het WK kan vergeten. Lees hier meer. 

Irwin had zoals hierboven is vermeldt alleen een heenreis geboekt om naar het PDC Jeugd WK te gaan, geen terugreis dus. In Engeland mag dat niet en daardoor werd hij teruggestuurd naar Nieuw-Zeeland. Vanmorgen is bekend geworden dat hij een reisverbod krijgt.

“Met veel verdriet moeten wij melden dat Tahuna Irwin zijn plaats op het WK niet kan innemen. We hebben hard gewerkt om samen met een immigratieadvocaat een oplossing te vinden, maar de problemen met de Britse immigratiediensten kunnen niet worden opgelost. De komende 12 maanden kan Irwin niet naar Engeland reizigen of immigreren. De DPNZ zal nauw met Irwin en zijn familie samenwerken om hem te helpen zijn doelen te bereiken”, laat de DPNZ vanmorgen weten.

Zo miste de talentvolle Nieuw-Zeelander niet alleen het WK, maar ook Q-School waar hij aan mee zou doen.

Ook is er al gespeculeerd over wie Irwin zal vervangen: “In de aankomende dagen zal een persbericht gemaakt worden over wie Nieuw-Zeeland mag vertegenwoordigen tijdens het WK. Deze beslissing wordt samen met de PDC genomen.” 

Wij zullen je op de hoogte houden op onze site wie ‘The Beast’ gaat vervangen voor het PDC World Championship.

Image courtesy of FOTO: DPA
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.