Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Talentvolle Nico Kurz wint Duitse SuperLeague en gaat naar WK

Afgelopen middag werd in Hildesheim de finaledag van de Duitse SuperLeague gespeeld. De beste 8 spelers van deze competitie streden om een WK-ticket. Uiteindelijk bereikten de nummer 1 en 2 geplaatste Nico Kurz en Martin Schindler de finale. Lees hier meer. 

Route naar de finale
Nico Kurz, nummer 1 van de Duitse SuperLeague, begon met een nipte 8-7 overwinning op Manfred Bilderl. Bilderl kwam 7-5 voor, maar door drie goede legs won Kurz de kwartfinale alsnog. In de halve finales was de 22-jarige Duitser met 9-6 te sterk voor Maik Langendorf.

Martin Schindler begon zijn finaledag ook met een 8-7 overwinning op Thomas Köhnlein. Schindler kwam 3-0 voor, maar zag zijn landgenoot terug komen tot 7-7. In de beslissende leg stond Köhnlein na 12 darts op 32, maar miste 3 matchdarts waardoor Schindler toch de halve finale bereikte. Hierin was tourkaarthouder Christian Bunse de tegenstander. Bunse begon erg zwak aan de partij, waardoor Schindler al snel een ruime voorsprong had. ‘The Wall’ gaf deze voorsprong niet meer uit handen en won met 9-5.

Finale
Martin Schindler mocht de finale beginnen, maar zag Nico Kurz in de eerste leg meteen breaken met een 14-darter. Vervolgens gingen er 3 legs met de darts mee. In de vijfde leg plaatste Kurz de tweede break in 17 darts voor een 4-1 voorsprong. Kurz hield vervolgens zijn eigen leg en had zo een ruime voorsprong; 5-1. Met een 18-darter pakte Schindler zijn tweede leg in de finale. Met een hele knappe 127-finish in 12 darts hield Kurz ook zijn eigen leg voor 6-2. In de laatste leg voor de pauze plaatste Kurz de tweede break en zo gingen de heren pauzeren met een 7-2 tussenstand in het voordeel voor de 22-jarige Duitser uit Hanau.

Na een korte pauze van 10 minuten miste beide heren dubbels, waarvan Schindler het meeste profiteerde en terug brak naar 7-3. Met een 14-darter hield Schindler zijn eigen leg voor 7-4. Met een 17-darter hield Kurz zijn eigen leg voor 8-4. Schindler hield in 19 darts zijn eigen leg voor 8-5. Met een 17-darter hield Kurz ook zijn eigen leg en kwam daarmee op matchpoint; 9-5. In leg 16 miste Kurz 3 matchdarts, met een belangrijke 85-finish hield Schindler zijn eigen leg voor 9-6. Met een prachtige 109-finish in 15 darts plaatste Nico Kurz zich voor de eerste keer voor het WK!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Nico Kurz: 94,2 / 38%
Martin Schindler: 87,1 / 30%

Uitslagen
Kwartfinales:
Nico Kurz 8-7 Manfred Bilderl
Maik Langendorf 8-6 Robert Marijanovic
Martin Schindler 8-7 Thomas Köhnlein
Christian Bunse 8-6 Dragutin Horvat

Halve finales:
Nico Kurz 9-6 Maik Langendorf
Martin Schindler 9-5 Christian Bunse

Finale:
Nico Kurz 10-6 Martin Schindler

Image courtesy of FOTO: Kais Bodensieck (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *