Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
David Cameron

Taylor en Cameron zorgen voor Canadees succes

Jacob Taylor en David Cameron hebben in hun thuisland voor Canadees succes gezorgd. Door de titels te verdelen op de CDC-tour zijn ze nu ook elkaars concurrenten voor een WK-plek.

CDC Tour 4

Het Noord-Amerikaanse dartcircuit is dit weekend aanwezig in het Canadese Cambridge. Toch viel het deelnemersaantal in vergelijking met het eerste weekend in Amerika flink tegen. Slechts 39 spelers speelden mee in het eerste toernooi van het weekend, waaronder drie PDC-tourkaarthouders. Jeff Smith was afwezig. In de eerste ‘volle’ ronde stond er meteen een kraker op het programma, World Cup of Darts partners Danny Baggish en Jules van Dongen troffen elkaar. Baggish liet meteen zien voor waar hij gekomen was, met 5-1 versloeg hij de Nederlandse Amerikaan. Matt Campbell stelde opnieuw teleur, hij verloor in zijn eerste wedstrijd met 5-2 van landgenoot Steve Warnock.

De Canadezen bleven veelal over in de eindfase van het toernooi. Bij de laatste 8 waren er nog 5 Canadese spelers over en 3 spelers uit Amerika. Steve Warnock, Jacob Taylor en Shaun Narain wisten hun kwartfinale te winnen voor een plaats bij de laatste 4. Baggish voegde zich hier aan toe, hij kwam met de schrik vrij tegen Cashmere Ventura die indruk maakte bij zijn CDC Tour-debut. Uiteindelijk streden de Canadees Jacob Taylor (7-3 winst op Steve Warnock) en de Amerikaan Danny Baggish (7-1 winst op Shaun Narain) om de titel in de finale.

Baggish begon scherp aan de finale, met legs in 16 en 17 darts nam de Amerikaan een 2-0 voorsprong. Vervolgens gingen er maar liefst 7 legs met de darts mee, waaronder een 132-finish voor Baggish. Bij een stand van 5-4 brak Taylor terug door een geweldige 135-finish uit te gooien, met Baggish wachtend op dubbel 8. Taylor wist de break ook te verzilveren, met een 16-darter kwam hij op matchpoint. Baggish dwong een leg later een dertiende en beslissende leg af, nadat hij 86 uitgooide voor 6-6. In de beslissende leg kregen beide heren matchdarts. Baggish miste een 69-finish op dubbel 18, waarna ‘The Truth’ zijn kans pakte en via dubbel 19 de titel pakte. Hiermee doet de Canadees goede zaken richting een WK-plek.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jacob Taylor: 88,77 / 37%
Danny Baggish: 90,76 / 30%

Uitslagen
Kwartfinales
Steve Warnock 6-4 Larry Butler
Jacob Taylor 6-1 Leonard Gates
Danny Baggish 6-4 Cashmere Ventura
Shaun Narain 6-1 Doug Boehm

Halve finales
Jacob Taylor 7-3 Steve Warnock
Danny Baggish 7-1 Shaun Narain

Finale
Jacob Taylor 7-6 Danny Baggish

CDC Tour 5

Het thuisvoordeel voor de Canadezen bleek daadwerkelijk aanwezig. Ook in het tweede toernooi van de dag gingen ze als een speer. Toch vielen er ook snel slachtoffers: John Norman Jr., voorafgaand aan dit weekend volop in de strijd om de toppositie van zijn land, verloor wederom vroeg. Dit keer was Keith Way te sterk (5-4). Amerikaan Danny Lauby, die toch tot de beste spelers van zijn land behoord, zette zijn teleurstellende CDC-seizoen ook voort. Hij verloor in zijn eerste wedstrijd meteen van Alex Spellman (5-2). Danny Baggish en Jules van Dongen troffen elkaar wéér in de eerste ronde: wat een pech voor de Amerikaanse-Nederlander, die weer verloor van zijn opponent, 5-3.

Ook in het tweede toernooi waren drie van de vier halve finalisten Canadees. Leonard Gates, de enige Amerikaan die nog over was, flikte het toch om de finale te halen. Met overwinningen op Kevin Luke (5-4), Steve Warnock (6-4), Gary Mawson (6-3) en een kraker tegen Jacob Taylor (7-6) bereikte hij de einstrijd. Kersvers ‘World Senior Masters’-kampioen David Cameron was hierin zijn tegenstander. De Canadees begon zijn toernooi met een 5-3 zege op Dave Fatum, waarna ook Ryan Vander Weit (6-4), James Solek (6-0) en Keith Way (7-5) werden verslagen.

Met een sterke 65-finish brak Cameron Gates meteen in de finale. Een 17-darter zorgde voor de 2-0 voorsprong, waarna Gates wel wat terug deed. Vanaf hier kwam Cameron echter helemaal los. Twee 13-darter volgden, waarna een 18-darter de stand zelfs op 5-1 bracht. Hij kon de wedstrijd nu op zijn gemak uit gaan spelen en dat deed hij ook. De laatste vier legs werden gewonnen door degene die de leg begon, waardoor de eindstand op 7-3 uitkwam.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
David Cameron: 97.1 / 58%
Leonard Gates: 96.8 / 30%

Uitslagen
Kwartfinales
Keith Way 6-3 Matt Campbell
David Cameron 6-0 James Solek
Leonard Gates 6-3 Gary Mawson
Jacob Taylor 6-5 Alex Spellman

Halve finales
David Cameron 7-5 Keith Way
Leonard Gates 7-6 Jacob Taylor

Finale
David Cameron 7-3 Leonard Gates

Order of Merit

Na 12 toernooien plaatst de beste Amerikaan en Canadees zich voor het PDC WK van 2023. Danny Baggish heeft een goede uitgangspositie als beste Amerikaan, zeker omdat Leonard Gates al zeker is van een plek in Ally Pally. Jacob Taylor leidt het klassement voor Canada, gevolgd door David Cameron.

  1. Danny Baggish 52
  2. Leonard Gates 49
  3. Jacob Taylor 38
  4. David Cameron 32
  5. Chuck Puleo 32
  6. Matt Campbell 30
  7. John Norman Jr. 26
  8. Steve Warnock 24
Image courtesy of FOTO: Ed Mulholland (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *