Dartsactueel.nl | H├ęt dartnieuws van dit moment!

Zoek
Leonard Gates

Taylor uitgeschakeld, Gates en Thornton imponeren

De halve finales voor het senioren-WK zijn bekend! Phil Taylor is uitgeschakeld, terwijl Leonard Gates en Robert Thornton indruk blijven maken. Lees er hier meer over.

Lees ookTOERNOOICENTER World Seniors Championship 2023

Taylor niet opgewassen tegen Howson

De kwartfinales begon meteen met de grote legende Phil Taylor in actie, hij trof de qualifier Richie Howson. De 16-voudig wereldkampioen startte ijzersterk. Hij won de eerste set 3-0 en kwam daarna ook nog eens 1-0 voor in de tweede set. Vanaf dat moment werd het scoren alleen maar beter bij Howson en werd ‘The Power’ minder. Howson won 7 legs op een rij, wat resulteerde in een 2-1 voorsprong in sets.

In de tweede leg van set 4 miste Howson vier pijlen op de dubbel om Taylor te breaken, maar miste. Hierdoor kon Taylor toch zijn eigen leg houden met een knappe 84-finish. Verder kwam Taylor echter niet. ‘The Owl’ won de laatste twee legs van de vierde set in 16 en 13 darts en bereikte zo de halve finales.

Gates maakt opnieuw indruk

In de tweede kwartfinale stonden de Amerikaan Leonard Gates en de Engelsman Darryl Fitton tegenover elkaar. Fitton begon erg goed aan de partij, met diverse 180’ers en goed finishen won de Engelsman de eerste set met 3-1. In de tweede set leek het erop dat er een beslissende leg zou komen, maar Fitton miste twee keer op dubbel 16. Gates gooide een knappe 68-finish en zorgde zo voor een 1-1 tussenstand in sets.

Na een korte pauze kwam ‘Soldier’ goed uit de startblokken, met legs in 16 en 11 darts kwam hij 2-0 voor in set 3. Fitton deed in de derde leg nog wel iets terug door Gates terug te breaken met een 116-finish. Fitton verzaakte vervolgens om zijn eigen leg te houden, dankzij een 13-darter had Gates voor het eerst de voorsprong in handen; 2-1 in sets. In de vierde set gingen de eerste twee legs met de darts mee. In de derde leg miste Fitton wederom dubbels, waardoor Gates in 14 darts de break plaatste. Een 140-finish in 12 darts zorgde er vervolgens voor dat de Amerikaan zich met een 3-1 zege plaatste voor de halve finale.

Painter met vechtlust langs Dudbridge

De derde kwartfinale ging tussen twee spelers uit Engeland; Kevin Painter tegen Mark Dudbridge. De laatstgenoemde begon als beste aan de partij, door de eerste set met 3-0 naar zich toe te trekken en een 2-0 voorsprong te nemen in de tweede set. Echter kwam Painter met twee 18-darters terug en wist hij met een 98-finsih toch de set te pakken; 1-1 in sets.

In de derde set werden er vijf breaks geplaatst. In de beslissende vijfde leg miste Dudbridge twee pijlen op dubbel 16 voor de set, waarna Painter met een 53-finish de set naar zich toe trok. Waar in de derde set alleen maar breaks waren, werd in de vierde set de legs gehouden. Dit betekende opnieuw een vijfde leg in een set. Beide heren voelden de spanning. Dudbridge kreeg opnieuw een pijl voor de set, maar tops werd gemist. ‘The Artist’ bleef koel en zorgde met een 54-finish ervoor dat hij net als vorig jaar in de halve finale staat van het senioren-WK.

Thornton blijft winnen

De laatste kwartfinale ging tussen de regerend Seniors-wereldkampioen Robert Thornton en de regerend WDF-wereldkampioen Neil Duff. Thornton kwam geweldig uit de startblokken door de eerste leg met een 115-finish in 12 darts te winnen. Dankzij een 15 en 16-darter in leg 3 en 4 won hij de eerste set met 3-1. Dit gebeurde ook in set nummer 2, waardoor ‘The Thorn’ de wedstrijd helemaal in handen had; 2-0. Duff kreeg zijn kansen, maar gooide op de belangrijke momenten de dubbel niet. Zo kreeg hij vijf pijlen op de dubbel om op 2-1 te komen en twee pijlen op tops om er 2-2 van te maken.

Duff gaf echter niet op. Na een korte pauze wist hij in leg 3 van de derde set Thornton te breaken met een 96-finish. Een leg later klaarde de Noord-Ier de klus en gaf via dubbel 10 op het scorebord; 2-1. Duff mocht nu zelf beginnen aan set 4, maar kreeg meteen een tik te verduren. Thornton brak met een 68-finish, waarna hij een 111-finish gooide in 12 darts om de break te verzilveren. Duff hield in leg 3 nog wel zijn eigen leg, maar met een knappe 78-finish plaatste de regerend kampioen zich voor de finalesessie van het senioren-WK.

Uitslagen kwartfinales:
Richie Howson 3-1 (0-3,3-1,3-0,3-1) Phil Taylor
Leonard Gates 3-1 (1-3,3-1,3-1,3-1) Darryl Fitton
Kevin Painter 3-1 (0-3,3-2,3-2,3-2) Mark Dudbridge
Robert Thornton 3-1 (3-1,3-1,1-3,3-1) Neil Duff

Halve finales (vanaf 20:00 uur):
Richie Howson vs Leonard Gates
Robert Thornton (1) vs Kevin Painter (12)

Image courtesy of FOTO: Chris Sargeant (WSDT)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *