Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Xiaochen Zong

Team China voor World Cup of Darts is bekend

Afgelopen weekend is het kwalificatietoernooi gespeeld voor Chinese spelers om zich te kwalificeren voor de World Cup of Darts in november. Lees hier meer.

Online gespeeld

Doordat het coronavirus nog steeds aanwezig is in China, moest de organisatie een oplossing vinden om dit toernooi toch door te laten gaan. Ze hadden besloten om het toernooi online te laten gooien, zodat de spelers vanuit huis hun wedstrijden konden spelen. De spelers waren echter wel verplicht om twee webcams aan te schaffen, omdat het toernooi live gestreamd werd.

In totaal mochten er 32 spelers aan het kwalificatietoernooi meedoen. Deze 32 spelers werden gebaseerd op de top 32 van Online China Tour Order of Merit. Tot zover waren er twee China Tours gespeeld, waarin Chengan Liu en Bin Zheng succesvol waren.

Xiaochen Zong

Afgelopen zaterdag werd de onderste helft van de loting afgewerkt. Uiteindelijk wist tweevoudig deelnemer van het WK, Xiaochen Zong zich te plaatsen. Hij wist Changan You (4-0), Wenge Xie (4-2), Qingyu Zhan (5-3) en Quansheng Li (5-1) te verslaan en pakte daarmee zijn ticket voor de World Cup of Darts.

Xicheng Han

Afgelopen zondagmiddag werd de bovenste helft van de loting afgewerkt. Doordat eerdere deelnemers Yuanjun Liu en Momo Zhou al bij hun tweede wedstrijd verloren, zou er een speler kwalificeren die nog nooit eerder had meegedaan aan het landentoernooi van de PDC. Dit werd de nummer 5 geplaatste Xicheng Han, die vorig jaar nog de finale van de WK Qualifier verloor. Hij verdiende zijn plaats in Team China met overwinningen op Changan Ju (4-0), Yuanjun Liu (4-2), Yichun Wu (5-0) en Di Zhuang (5-2).

UPDATE: Vanwege gezondheidsproblemen heeft Xiaochen Zong zich teruggetrokken van de World Cup of Darts. Di Zhuang zal hem vervangen. Hij verloor in de finaleronde van Han, maar staat op een negende plaats in de China Tour Order of Merit.

Finale

Beide qualifiers namen het later op de zondagmiddag tegen elkaar op in de finale. De runner-up zou 1600 Chinese yuan winnen, terwijl de winnaar de hoofdprijs van 3600 Chinese yuan mee zou nemen. Han begon als betere speler en kwam al snel op een ruime voorsprong; 5-1. Zong knokte zich terug met o.a. een 104-finish voor 5-5, Han miste ondertussen al een aantal matchdarts. In de beslissende leg misten beide heren matchdarts, maar wist Zong de comeback compleet te maken.

Bekijk hieronder de uitslagen van de World Cup of Darts Qualifier voor Team China terug.

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *