Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Team Wales domineert tijdens singletoernooien Six Nations Cup

Op vrijdagmiddag is de Six Nations Cup officieel van start gegaan. Om 12:00 uur begonnen de singletoernooien voor de dames en heren. Van Team Nederland lukte het geen één speler om de finale te halen. Lees hier meer.

Singletoernooi heren
Het singletoernooi voor de heren begon met 30 spelers. Trevor Vallely en Jim Williams kregen een bye in de eerste ronde. Voor de Nederlandse heren verloren Willem Mandigers (4-0 tegen Alan Soutar) en Chris Landman (Neil Duff 4-1) in de eerste ronde. Daarnaast verloren ook Ross Montgomery en Kyle McKinstry in de eerste ronde. Wessel Nijman, Jeffrey Sparidaans en  Martijn Kleermaker wisten hun wedstrijden wel eenvoudig te winnen. Nijman wist ook zijn tweede partij van de dag te winnen, hij versloeg Trevor Vallely 4-2. Sparidaans bereikte ook de kwartfinales, na een 4-1 overwinning op Nigel Heydon. Voor Kleermaker was de laatste 16 het eindstation, Jim Williams was met 4-1 te sterk. Ook voor Scott Mitchell en Alan Soutar zat het erop in de laatste 16. In de kwartfinales sneuvelden Nijman en Sparidaans allebei. Nijman verloor van Neil Duff met 4-1, terwijl Sparidaans niet kon winnen van Paul Milford (4-2). De andere twee halve finalisten waren Jim Williams en David Morris. In de halve finales waren Neil Duff en Jim Williams duidelijk te sterk voor Paul Milford (4-0) en David Morris (4-1). Bekijk hieronder de uitslagen vanaf de kwartfinales!

Kwartfinales:
Wessel Nijman 1-4 Neil Duff
Paul Milford 4-2 Jeffrey Sparidaans
Jim Williams 4-1 Martin Heneghan
David Morris 4-2 Martin Atkins

Halve finales:
Neil Duff 4-0 Paul Milford
Jim Williams 4-1 David Morris

Finale ((zaterdagavond 22 juni 20:45 uur):
Neil Duff vs Jim Williams

Singletoernooi dames
Het singletoernooi voor de dames begon 18 spelers, waardoor er slechts 2 wedstrijden in de eerste ronde werden gespeeld. Anca Zijlstra was één van die spelers, maar verloor met 4-3 van Chris Savvery. Aileen de Graaf en Sharon Prins begonnen in de tweede ronde en wonnen vrij eenvoudig van Kayleigh O’Neill (4-0) en Helen Dunn (4-1). Hierdoor moesten beide Nederlandse dames het in de kwartfinales al tegen elkaar opnemen. Uiteindelijk bleek het een makkelijke 4-0 overwinning te worden voor De Graaf. De overige 3 dames waren allemaal spelers van Team Wales. De Graaf nam het in de halve finales op tegen Chris Savvery. Savvery wist na Zijlstra nu ook De Graaf uit te schakelen, ze was met 4-1 te sterk voor de Nederlandse. Savvery zal in de finale haar landgenote Rhian O’Sullivan treffen, die in de halve finales met 4-3 te sterk was voor Ann-Marie Potts. Bekijk hieronder de uitslagen vanaf de kwartfinales!

Kwartfinales:
Lorraine Winstanley 3-4 Ann-Marie Potts
Linda Harte 1-4 Rhian O’Sullivan
Aileen de Graaf 4-0 Sharon Prins
Susanna McGimpsey 3-4 Chris Savvery

Halve finales:
Rhian O’Sullivan 4-3 Ann-Marie Potts
Chris Savvery 4-1 Aileen de Graaf

Finale (zaterdagavond 22 juni 20:15 uur):
Rhian O’Sullivan vs Chris Savvery

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *