Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Ted Evetts en Keane Barry succesvol op Development Tour

Zaterdag werden er wederom twee Development Tours afgewerkt in Barnsley. In totaal kwamen er 25 Nederlanders in actie. Lees hier alles terug van Development 7 & 8.

Development Tour 7

Om 11:30 uur Nederlanders tijd begon Development Tour 7 met in totaal 230 deelnemers. Voor de Nederlanders wederom een erg sterk toernooi, maar uiteindelijk bleven Ted Evetts en Joe Davis over in de finale. Evetts begon de dag met een moeizame 4-3 overwinning op Robbie Chalmers. Ook in de tweede ronde had de 23-jarige Engelsman een beslissende leg nodig. In de derde ronde werd er met 4-0 gewonnen van Benjamin Smith, waarna ook George Killington werd verslagen met 4-1. Bij de laatste 16 was ‘SuperTed’ met 4-2 te sterk voor Geert Nentjes, die een gemiddelde van 97 noteerde. In de kwartfinales moest Evetts terug komen van een 4-2 achterstand, om uiteindelijk Nathan Rafferty met 5-4 te verslaan. Damian Mol was in de halve finales de tegenstander, in een matige partij won hij met 5-2 en stopte hij de zegereeks van de Nederlander.

Joe Davis begon Development Tour 7 met een simpele 4-0 overwinning op Corey Burton. Een ronde later noteerde Davis een gemiddelde van 99,2 tijdens een 4-3 overwinning op Thomas Lovely. Bij de laatste 32 boekte Davis een knappe overwinning op de Ier Keane Barry, het werd 4-1. Brian Raman werd bij de laatste 16 met 4-3 verslagen, dankzij een 124-finish in de beslissende leg. Vervolgens werden er twee Nederlanders verslagen op weg naar de finale, Owen Roelofs (5-1) en Berry van Peer (5-3) kwamen er niet aan te passen. Hierdoor bereikte Davis zijn tweede Development Tour finale.

De finale van Development Tour 7 werd begonnen door Ted Evetts die met een 118-finish zijn eigen leg. In de tweede leg produceerde Evetts een 148-finish en hield vervolgens zijn eigen leg in 17 darts voor 3-0. Vervolgens gingen er 3 legs met de darts mee, waaronder een knappe 66-finish van Davis voor 4-2. In de zevende leg produceerde Davis een 13-darter en maakte daarmee de break ongedaan. In leg 8 stond Davis na 12 darts op 72, maar kreeg geen kans meer voor 4-4. Met een prachtige 134-finish wist Evetts de finale met 5-3 te winnen en won daarmee zijn dertiende Development Tour uit zijn carrière.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Ted Evetts: 90,0 / 71%
Joe Davis: 93,7 / 43%

Development Tour 8

Rond 15:45 uur Nederlandse tijd begon Development Tour 8. In totaal deden 227 spelers een gooi naar de titels. Na vele wedstrijden bleven Keane Barry en Ryan Meikle over om de finale te spelen. Barry begon Development Tour 8 net als het vijfde toernooi met een 4-2 overwinning op Bradley Brooks. In de tweede ronde werd de winnaar van Development Tour 7, Ted Evetts, met een gemiddelde van 101 met 4-2 verslagen. Vervolgens werd er tweemaal met 4-1 gewonnen van Bertus Herks en Jack Kirtland. Bij de laatste 16 produceerde de talentvolle Ier een whitewash tegen John Brown. In de kwartfinales had Barry weinig moeite met Niels Zonneveld, met een gemiddelde van 103 werd er met 5-1 gewonnen. Met dezelfde cijfers werd ook Berry van Peer aan de kant gezet in de halve finales.

De nummer 1 van de Development Tour Order of Merit begon het tweede toernooi van de dag met een nipte 4-3 overwinning op Keelan Kay, die handenvol aan matchdarts miste. Een ronde later overleefde ‘The Barber’ opnieuw matchdarts, dit keer won Meikle met 4-3 van Ben McCaffery. Bij de laatste 32 had Meikle weinig moeite met Henry Reddin, het werd 4-0. Henk Snijder werd bij de laatste 16 met 4-1 verslagen, waarna Ole Holtkamp er ook niet aan te pas kwam (5-1). In de halve finales boog de Engelsman een 3-0 achterstand om in een 5-3 overwinning op Rhys Griffin.

De finale werd begonnen door Ryan Meikle, die zijn eigen leg in 17 darts hield. In de tweede leg miste Keane Barry twee darts op de dubbel, waardoor Meikle in 16 darts brak naar 2-0. In de derde leg werd de break verzilverd. In de vierde leg produceerde Barry een 97-finish en kwam daarmee op het scorebord. Een leg later brak Barry in 14 darts terug en hield met een 88-finish zijn eigen leg voor 3-3. In de zevende leg miste Meikle 3 darts op de dubbel, in 17 darts brak Barry naar een 4-3 voorsprong. ‘Dynamite’ bleef koel en hield in 16 darts zijn eigen leg en pakte daarmee zijn allereerste Development Tour titel!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Keane Barry: 89,3 / 31%
Ryan Meikle: 83,7 / 27%

Nederlanders

Berry van Peer was de beste Nederlander van de dag, hij bereikte twee halve finales. Daarnaast wisten zes Nederlanders tijdens het eerste toernooi de laatste 16 te bereiken, Owen Roelofs verloor in de kwartfinales en Damian Mol in de halve finales. Levy Frauenfelder, Henk Snijder en Geert Nentjes verloren bij de laatste 16 van Development Tour 8, terwijl Niels Zonneveld verloor bij de kwartfinales. Moreno Blom won in de tweede ronde van Development Tour 8 met 4-2 van Brian Raman. In de zesde leg produceerde de 18-jarige Nederlander een 9-darter!

Order of Merit

Na 8 toernooien heeft Ryan Meikle zijn WK-ticket in zicht, hij heeft een ruime voorsprong op de rest. Keane Barry staat op dit moment op de tweede plaats en is dichtbij een tourkaart en zijn tweede WK-deelname. Berry van Peer staat op een keurige derde plaats, wat een tourkaart als beloning heeft.

Development Tour Order of Merit
Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *