Dartsactueel.nl | H├ęt dartnieuws van dit moment!

Zoek
Ted Evetts - World Youth Championship

Ted Evetts grijpt laatste kans en wint PDC Jeugd WK

Ted Evetts is in Minehead gekroond tot wereldkampioen bij de jeugd. ‘SuperTed’ rekende in de finale af met Nathan Rafferty, nadat hij eerder ook al twee Nederlanders uitschakelde.

Een aangepaste opzet van het WK voor jeugd zorgde ervoor dat op de laatste dag van de Players Championship Finals de beste 32 spelers onder 32 jaar ook in actie kwamen. Zes Nederlanders waren afgereisd naar Minehead om te beginnen aan de groepsfase. Niels Zonneveld, Geert Nentjes en Kevin Doets wisten de laatste 16 te behalen, samen met onder andere Callan Rydz, Keane Barry en Ted Evetts. Alle drie de Nederlanders werden tweede in de groep, maar qua resultaat in de volgende rondes maakte dat niet veel uit. Nentjes en Doets wisten namelijk door te stoten tot de halve finales. Net als vorig jaar wisten de Nederlanders de laatste vier te bereiken, maar precies hetzelfde scenario als dat jaar speelde zich ook nu weer af. Beide mannen gingen bij de laatste horde onderuit: Nentjes verloor van Nathan Rafferty (5-3), Doest van Ted Evetts (5-1).

Ted Evetts is de meest succesvolle speler op de PDC Development Tour ooit, maar wist nog nooit de finale van het jeugd WK te halen. Bij zijn laatste kans (volgend jaar is Evetts niet meer speelgerechtigd) lukte het dan eindelijk. Niet alleen versloeg hij Kevin Doets in de halve finale, bij de laatste 16 had hij ook al Niels Zonneveld verslagen. Nathan Rafferty haalde ook zijn eerste finale op dit WK. De Noord-Ier maakte indruk op de Grand Slam en nam deze goede vorm mee.

Finale

Ted Evetts is gaat met zijn 24 jaar al een paar jaar langer mee dan de 21-jarige Rafferty. Deze ervaring zou in de finale in zijn voordeel moeten zijn, al was het de Noord-Ier de het recentst op tv te bewonderen was. Zijn start was echter niet geweldig: na 18 pijlen had hij nog steeds geen pijl op de dubbel gegooid. Evetts profiteerde en kwam op 1-0. Met een 18-darter brak Rafferty echter meteen terug, waarna een 14-darter hem de voorsprong opleverde. ‘The Natural’ volgde dit op met nog een 14-darter voor de break. Evetts moest aan de bak en deed dit: hij brak terug in 15 pijlen, hield zijn eigen leg in 16, waarna hij nog een break pakte in 14. ‘SuperTed’ had het ritme gevonden en gooide er nog een 13-darter achteraan. Met een 12-darter zette Rafferty er nog even wat druk op, maar Evetts ging dan toch eindelijk wereldkampioen bij de jeugd worden. Met een 14-darter maakte hij het grandioos af. Bij zijn laatste poging greep hij dan toch die titel die nog ontbrak.

Ted Evetts: 95.44 / 50%
Nathan Rafferty: 93.66 / 40%

Uitslagen

Kwartfinales
Nathan Rafferty 5-4 Adam Gawlas
Geert Nentjes 5-3 Keane Barry
Kevin Doets 5-1 Rusty-Jake Rodriguez
Ted Evetts 5-3 Keelan Kay

Halve Finales
Nathan Rafferty 5-3 Geert Nentjes
Ted Evetts 5-1 Kevin Doets

Finale
Ted Evetts 6-4 Nathan Rafferty

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *