Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Ted Evetts slaat weer toe, Meikle verslaat Nederlanders

Ted Evetts is de grote winnaar van het eerste weekend van de Development Tour. De Engelsman won twee van de vier toernooien. Ryan Meikle pakte ook een toernooiwinst, hiervoor waren drie Nederlanders de klos. Lees hier meer.

Development Tour 3
Dag twee kende met Ryan Meikle weer een Tour Card houder als finalist. De Engelsman won de afgelopen twee jaren ook al een Development Tour een haalde hier weer een finale. Dit gebeurde door achtereenvolgens af te rekenen met Nathan Richards (4-0), George Penning (4-1), Jaikob Selby-Rivas (4-2), Derk Telnekes (4-3), Zak Cross (4-2), Jeffrey de Zwaan (5-3) en Geert Nentjes (5-3). Zijn tegenstander was de Schot Greg Ritchie. Hij versloeg eerst Andrew Kilburn (4-0), waarna ook hij meerdere Nederlanders uitschakelde, namelijk Wesley van Trijp (4-1) en Sven Groen (4-2). Daarna volgden ook nog Jim Moston (4-2), Dawson Murschell (4-0), Keane Barry (5-2) en Ciaran Teehan (5-3).

In de finale was het Meikle die mocht beginnen en dat deed hij uitstekend, hij pakte de voorsprong in 15 pijlen. Nog een 15-darter leverde meteen de break op, maar Ritchie kreeg 20 pijlen de tijd om direct terug te breaken. In 13 pijlen trok hij de stand weer gelijk. Meer zat er echt niet in. Meikle won de laatste drie legs in 17, 19 en 16 pijlen en kroonde zich tot winnaar van Development Tour 3.

Development Tour 4
Voor de tweede dag op rij was het Ted Evetts die een finale wist te halen. ‘Super Ted’ lijkt dit jaar één van de grootste kanshebbers op de eindoverwinning en maakte dat dit weekend zeker duidelijk. Op deze zondag haalde hij de finale via overwinningen op Louis Whitehouse (4-0), Kevin Troppmann (4-2), George Killington (4-2), James Thompson (4-0), Ryan Meikle (4-3), Ben Cheeseman (5-1) en Keane Barry (5-1). Zijn tegenstander, Andrew Davidson, haalde tijdens het eerste toernooi al de halve finale en ging nu een stap verder. Onderweg versloeg hij achtereenvolgens Llew Bevan (4-0), Lucas Richards (4-1), Daniel Jensen (4-2), Dylan Powell (4-2), Brian Raman (4-1), Jack Main (5-0) en Callan Rydz (5-4). Tegen de Raman kwam hij nog 1-0 achter, doordat de Belg een 9-darter wist te gooien. Dit mocht echter niet baten.

De Schot Davidson mocht aan de wedstrijd beginnen, maar met een 13 darter was het Evetts die ongelofelijk goed aan de wedstrijd begon. De break werd echter meteen te niet gedaan door een 15-darter van Davidson. Hiervoor gooide hij een 126-finish. Gelijk volgde er weer een break, dit keer in 16 pijlen. In 14 pijlen was Evetts de eerste die zijn eigen leg hield, waarna hij maar liefst 24 pijlen kreeg om weer een break te plaatsen. Een 17 darter in zijn eigen leg was hierna genoeg om de titel te pakken.

Nederlanders
Tijdens Development Tour 3 blonken de Nederlanders uit. Maar liefst vijf van onze landgenoten haalden de laatste 16, Geert Nentjes haalde zelfs de halve finale. Hierin was Ryan Meikle met 5-3 te sterk. Voor Jurjen van der Velde, die een sterk debuut weekend kende, en Marvin van Velzen was de laatste 16 het eindstation, terwijl Jeffrey de Zwaan en Justin van Tergouw in de kwartfinale verloren van respectievelijk Ryan Meikle (5-3) en Ciaran Teehan (5-1). Patrick van den Boogaard haalde tijdens het tweede toernooi van de dag de kwartfinale, waarin Callan Rydz met 5-3 te sterk bleek.

Order of Merit
Door zijn twee overwinningen gaat Ted Evetts meteen al ruim aan kop. Nathan Rafferty gaat naar plek twee na een succesvolle eerste dag. Acht Nederlanders in de top 32, met Nentjes als kopman op plaats 6.

 

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *