Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gian van Veen - European Championship 2023

Teleurstellend debuut Van Veen: verrassende Leung klopt Nederlander

Het WK-debuut van Gian van Veen is uitgelopen op een deceptie. De Nederlander werd scorend overklast door een erg sterke Man Lok Leung: 3-2 voor de darter uit Hong Kong.

Vanuit Nederlands oogpunt was maandagavond rood omcirkeld: Gian van Veen mocht zijn debuut gaan maken op het PDC WK. Met Man Lok Leung kreeg hij een andere debutant tegenover zich, maar de speler uit Hong Kong begon zonder zenuwen. Met een 17-darter brak hij Van Veen meteen, waarna hij twee legs later een 64-finish voor een 15-darter vond. ‘GVV’ vond echter ook twee keer een break, waardoor hij in de beslissende leg het initiatief had: met een 70-finish verzilverde hij dit ook en kwam hij op 1-0.

Van Veen blijft scorend achter

Leung bleef in set twee echter stug doorgooien. Het gemiddelde van ‘Hugo’ steeg naar de 98, nadat hij legs in 13 en 15 pijlen gooide. Met een 101-finish deed hij Van Veen pijn, maar daarna deelde hij vooral zichzelf een klap uit. Drie legs op rij kreeg hij kansen om de set te winnen, maar drie keer lukte het ook niet. In totaal gingen 12 setdarts in rook op, waardoor Van Veen met een flinke portie geluk op 2-0 kon komen. Een set later kreeg hij dit geluk niet: Leung bleef scorend doorgaan waar hij was gebleven, en nu vond hij de dubbels wel. Na een knappe 87-finish werd twee keer 40 uitgegooid, waardoor zijn eerste set binnen was.

Leung op indrukwekkende wijze naar zege

Bij die ene set zou het niet blijven. Van Veen bleef scorend achter, terwijl Leung door bleef knallen. In set vier kwam hij snel op 2-1, waarna de man uit Hong Kong zag dat Van Veen nu wel miste op dubbel 16. Meteen sloeg hij toe: 35 ging uit, waardoor er een vijfde set kwam. Het geloof leek bij de Nederlander steeds minder te worden, terwijl Leung er nog maar een paar 180s inpompte. Met een 17-darter greep hij meteen de break, waarna hij dit verzilverde met een 13-darter. Met 11 scores van 180 knalde hij naar de overwinning: een 16-darter was genoeg. Van Veen droop teleurgesteld af.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Gian van Veen: 87.53 / 52.9%
Man Lok Leung: 96.26 / 37.1%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *