Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Nick Kenny

Derk Telnekes komt tekort tegen Nick Kenny

Op de eerste echte oranje dag op het WK Darts 2021 kwamen maar liefst 5 Nederlanders in actie. Derk Telnekes mocht, als debutant, het spits afbijten. Hij speelde tegen de, eveneens debuterende, Welshman Nick Kenny.

Telnekes vecht zich knap terug

De middagsessie werd dus afgetrapt door Deventer’ darter Derk Telnekes, die de wedstrijd tegen Nick Kenny ook zelf mocht beginnen. Telnekes kreeg ook meteen 6 darts om de leg te pakken, maar miste ze allemaal. Kenny profiteerde een raakte de dubbel 5 om voor de eerste break te zorgen. De break werd verzilverd door Kenny met een 17-darter en ook Telnekes wist zijn leg binnen 17 darts te behouden. Telnekes zette meteen de aanval in om Kenny terug te breken en dit lukte. Met een 14-darter kwam Telnekes weer op gelijke hoogte en mocht hij gaan gooien voor de eerste set. Even leek het erop dat Telnekes alsnog de set moest inleveren, nadat Kenny 1 pijl kreeg op de bulls-eye vanaf 170. Deze werd gemist, waarna Telnekes met een heel knappe 106 finish alsnog de eerste set wist te winnen.

Kenny trekt de stand gelijk

Na de pauze leek Kenny het scherpst aan de tweede set te beginnen. De leg ging ook naar de Welshman met een 17-darter. De tweede leg werd begonnen door Telnekes, maar ook in deze leg kon hij geen vuist maken. Met een 68 finish ging ook dezez leg naar Kenny. Na de 2-0 voorsprong kreeg Telnekes alle kansen om terug te breken, maar hij miste 3 beurten vanaf 85. Kenny profiteerde en pakte de tweede set met 3-0.

Wéér komt Telnekes terug

De derde sessie werd begonnen door Derk Telnekes die zichzelf, met een hele goede wegzetbeurt van 134, op dubbel 18 had geparkeerd. Deze dubbel liep de hele partij al goed en dat was in deze eerste leg niet anders: 1-0 in legs. Ook Kenny wist zijn eigen leg te behouden door de dubbel 18 te raken, want hij finishte 96 om gelijk te maken. In de derde leg van Telnekes kreeg de Nederlander ook weer alle kansen om de leg te pakken, maar wederom had hij problemen op de dubbels. Vanaf dubbel 16 kwam hij op dubbel 1 uit en geen van alle dubbels werden geraakt. Kenny profiteerde, gooide de dubbel 5 en mocht gaan gooien voor de set. Ondanks het tikje wat Telnekes moest verwerken, gooide hij wel een sterke vierde leg. Met een 14-darter zorgde hij voor de re-break en mocht hij nu zelf gaan gooien voor de setwinst. De setwinst zou er ook komen, nadat Telnekes een 13-darter gooide.

Sterke set van Kenny

Set 4 werd begonnen door Kenny en beide mannen lieten goed darts zien in de eerste leg. Telnekes opende zelfs met 6 perfecte pijlen, maar de 9-darter werd niet gegooid. Ook Kenny gooide sterk en behield zijn leg met een 15-darter. Telnekes begon de tweede leg, maar wist deze niet te behouden. Kenny gooide een 90 finish via de bulls-eye en pakte de break. De set zou met 3-0 naar de Kenny gaan, want na een 119 finish gingen we de laatste set in.

Kenny trekt hem over de streep

Telnekes had het voordeel dat hij de laatste set mocht beginnen, maar hij raakte het initiatief in de eerste leg al kwijt. Telnekes miste 1 pijl op de bulls-eye vanaf 126, terwijl Kenny op 40 stond te wachten. De Welshman raakte de dubbel 20 en had hiermee de benodigde break te pakken. In leg 2 liep Kenny ook snel uit. Met wederom 3 darts in de hand voor de dubbel 20 mocht Kenny aan de oche gaan staan. Zijn eerste pijl werd meteen geraakt en Telnekes moest weer in de achtervolging. Telnekes had zich al 2 keer eerder terug geknokt van een 2-0 achterstand in legs, maar een derde keer bleek niet haalbaar. Kenny miste zijn eerste matchdart nog op de bulls-eye, maar matchdart 2 werd wel geraakt. Nick Kenny plaatste zich voor de tweede ronde op het WK.

Gemiddeldes/dubbelpercentages
Nick Kenny: 87,61 / 39,39
Derk Telnekes: 86,29 / 20%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *