Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Telnekes ten onder tegen McGeeney

Derk Telnekes mocht het BDO WK openen samen met zijn tegenstander Mark McGeeney. Voor de 23-jarige Nederlander was het zijn tweede WK, nadat hij vorig jaar bij de laatste 32 verloor van Geert de Vos. Ook dit keer was het na ronde 1 meteen voorbij, McGeeney was met 3-1 te sterk.

De wedstrijd begon spectaculair. Telnekes wist McGeeney namelijk meteen te breken en hij deed dit met een 145-finish. Een 18 en 14-darter van McGeeney leverden de Engelsman weer een voorsprong op. In 17 pijlen hield Telnekes zijn eigen leg, maar daarna ging het mis. Hij miste vanaf 16 drie pijlen op een dubbel, waarna McGeeney toch set 1 wist te pakken. Telnekes herpakte zich echter goed en begon set 2 met een 18-darter. McGeeney pakte nog een leg maar een 15-darter met 119-finish en een leg in 17 pijlen later stond het in sets weer 1-1.

Set 3 starten beide mannen goed. In de eerste leg gooide McGeeney de eerste 180, waarna Telnekes meteen antwoorde en ook een 180 noteerde. McGeeney wist wel de leg te winnen, dit deed hij met 13 pijlen. Telnekes hield zijn eigen leg en brak toen weer McGeeney, nadat ‘The Gladiator’ een pijl op de bull miste. Toch draaide de Engelsman het weer om, dit keer met een 14 en 16 darter. Snel leek het nu ook de kant van McGeeney op te gaan. Telnekes miste in zijn eigen leg 3 pijlen op dubbel 6, waarna McGeeney toesloeg. Hij hield vervolgens ook zijn eigen leg, waardoor Telnekes een wonder nodig had. Dit gebeurde niet. Hij hield nog zijn eigen leg, maar McGeeney maakte in 17 pijlen een einde aan de wedstrijd.

McGeeney: 88.3/28.13%
Telnekes: 84.98/36.36%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *