The Bull Doozers en DKE Fifth Division winnen Divisiekampioenschappen

Vandaag werden in Nijkerk de divisiekampioenschappen voor de 1e en eredivisieteams gespeeld. The Bulldoozers van Rijnmond Darts en DKE Fifth Division van de DSWN wisten de landelijke titels op te eisen.

1e divisie
De eerste divisie startte met 23 teams. Er werd gespeeld in zeven poules waarbij acht teams door gingen naar de kwartfinales. No Limit (DBMN), vorig jaar nog landelijk kampioen van de tweede divisie, deed het dit jaar weer goed. In de kwartfinale wonnen zij van de Schout (DOT) en in de halve finale waren de Underdogs (DSWN) het slachtoffer. The Bulldoozers (RD) gingen naar de finale door de Drielse Pijlen (BDC) en de Eureka Allstars (SDC) te kloppen. De finale was ontzettend spannend en bij 3-3 moest een teamgame de beslissing brengen. The Bull Doozers vonden de beslissende dubbel en zij mogen zich een jaar lang landelijk kampioen van de 1e divisie noemen!

Eredivisie
Ook in de eredivisie verschenen 23 teams aan de start en werd er gespeeld in zeven poules. In de kwartfinale was Murphy’s One (DBBR) te sterk voor VCG 180 van de DOT. DKE Fifth Division (DSWN) versloeg ‘t Ouwe Vat (FDB) na een beslissende teamgame. Dirty Jobzz had ook een beslissende teamgame nodig om The Marvels (RD) te verslaan. De vierde kwartfinale werd gewonnen door DC ‘t Kietske (VDO) te koste van De Slinger 13 (SDC). In de halve finale won Fifth Division van Murphy’s One en was Dirty Jobzz te sterk voor ‘t Kietske. Net als de finale van de eerste divisie ging de finale tussen Fifth Division en Dirty Jobzz tot 3-3 gelijk op. Jeffrey de Zwaan wist uiteidelijk met zijn derde pijl de dubbel te vinden namens Fifth Division. Net als in 2013 mogen zij zich een jaar lang divisiekampioen van Nederland noemen.

Tekst: NDB Darts

Deel met:


Plaats een reactie