Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Thibault Tricole

Thibault Tricole eindigt weekend met CT-titel

Thibault Tricole heeft het eerste Challenge Tour-weekend van 2023 succesvol afgesloten door zijn tweede Challenge Tour-titel uit zijn carrière te pakken. Het was opnieuw Owen Bates die de finale verloor. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Zondagochtend begon het laatste Challenge Tour-toernooi van het weekend. Een totaal van 289 spelers begonnen aan Challenge Tour 5, maar het toernooi kwam al snel ten einde voor de nummer één van de ranglijst. Christian Kist verloor in zijn openingswedstrijd met 5-0 van David Rosi. Ook voor eerdere finalisten Lukas Wenig en Martijn Dragt zat het toernooi er na één wedstrijd al op.

Andy Boulton, Owen Bates, James Hurrell en Thibault Tricole bleven hun goede prestaties van de vorige dag behouden door allemaal de laatste 32 te halen. Dit was het eindstation voor Boulton, die hiermee wel over Christian Kist klom op de Challenge Tour Order of Merit. Tricole en Hurrell troffen elkaar in een hoogstaande partij in de laatste 16, maar het was de Fransman die net als zaterdag aan het langste eind trok; 5-2. Tricole én Bates stoomden vervolgens door naar de finale. ‘The French Touch’ versloeg Wayne Jones (5-3) en Jarred Cole (5-2) in zijn laatste twee wedstrijden. Bates bereikte zijn tweede finale op een rij door eerder op de dag te winnen van Niall Culleton (5-1), Jim McEwan (5-2), Adam Hunt (5-2) en Dom Taylor (5-1).

Finale

Owen Bates mocht de finale beginnen en deed dat uitstekend met een 80-finish om zijn eigen leg te behouden. Thibault Tricole antwoordde met een 17-darter om ook zijn eerste eigen leg te behouden. In de derde leg kon Bates de triples weinig vinden en dit resulteerde dan ook in een break. De Fransman gooide een 18-darter om zijn eigen leg vervolgens in 13 darts te houden voor een 3-1 voorsprong. Tricole bleef goed verder gooien, met een 121-finish in 12 darts brak hij de Engelsman voor de tweede keer en kwam zo op matchpoint; 4-1. Hij kon het niet in zijn eigen leg afmaken, Bates brak in 18 pijlen terug. Verder kwam ‘The Master’ niet. Bates miste een 68-finish, waarna ‘The French Touch’ dezelfde finish wel uitgooide voor zijn tweede Challenge Tour-titel in zijn carrière.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Thibault Tricole: 93,87 / 56%
Owen Bates: 89,28 / 29%

Nederlanders

Voor de Nederlanders was het een mindere dag. Slechts één Nederlander bereikte de kwartfinales; Jeremy van der Winkel. Na een knappe overwinningen op Wesley Plaisier en Darryl Pilgrim was Dom Taylor met 5-2 te sterk. Roy van de Griendt moest het doen met een plek bij de laatste 16, terwijl Berry van Peer en Moreno Blom verloren bij de laatste 32.

Stand

Na vijf toernooien leidt Thibault Tricole de Challenge Tour Order of Merit, mede dankzij het winnen van de titel vandaag en de halve finales op de zaterdag. Christian Kist is afgezakt naar plaats 3, maar nog steeds in een prima positie om de eerste 6 Players Championships van het jaar mee te mogen spelen. Chris Landman en Berry van Peer zijn de twee andere spelers in de top 10!

  1. Thibault Tricole 3450
  2. Andy Boulton 2975
  3. Christian Kist 2875
  4. Cameron Crabtree 2875
  5. Chris Landman 2850
  6. Owen Bates 2500
  7. James Hurrell 1850
  8. Lukas Wenig 1800
  9. Alex Spellman 1325
  10. Berry van Peer 1200
Image courtesy of FOTO: Chris Sargeant (Tip Top Pics)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *