Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Matthew Dennant

Thomas en Dennant hervatten UK Challenge Tour met titels

De UK Challenge Tour is vandaag hervat met titels voor Martin Thomas en Matthew Dennant. Met nog vier toernooien te gaan belooft het verder nog een spannend weekend te worden.

UK Challenge Tour 7

Nog maar vier weken geleden begon de Challenge Tour voor spelers uit de UK en Ierland, dit weekend volgt het slot al. Jim Williams ging de laatste zes toernooien in als leider, maar hij kende vandaag geen goede start. Hij verloor al in de eerste ronde van Niall Culleton met 5-3. Diezelfde Culleton versloeg twee rondes later ook de nummer twee van de ranking: Adam Smith-Neale moest er met 5-4 aan geloven. De nummers drie en acht voorafgaand aan dit weekend haalden uiteindelijk de finale van toernooi 7: Shaun McDonald en Martin Thomas schopten het tot de laatste twee. McDonald laat dit jaar bij de toernooien van Modus zien dat hij echt wat in huis heeft. Hij won ook al op de Challenge Tour dit jaar en zo houdt hij uitzicht op een Tour Card. Hij begon zijn dag met een 5-0 overwinning op Michael Fearon, waarna ook Kieran Evans (5-1), Lewis Pride (5-4) en Dan Read volgden (5-4). Na die laatste twee pittige wedstrijden volgden twee overwinningen van 5-3, tegen achtereenvolgens Scott Marsh en Jamie Clark. In de halve finale was weer een beslissende leg nodig: Steve Hine werd met een 15-darter in de laatste leg verslagen.

Martin Thomas haalde tijdens het eerste toernooi van dit jaar de finale. De toernooien daarna waren aanzienlijk minder, maar met ook een finaleplaats bij het eerste toernooi van dit weekend maakt hij veel goed. De Welsman begon goed met overwinningen op Connor Scutt (5-1), Russell Murhpy (5-2) en Daniel Day (5-3). Rhys Hayden kon ook geen partij bieden (5-1), waarna een clash met Robert Thornton in de kwartfinales volgde. Martin won met 5-4, waarna Reece Robinson in de halve finale met 5-0 werd opgerold.

Martin Thomas kende een flitsende start in de finale. Hij hield zijn eigen leg in 16 pijlen, waarna hij McDonald brak in 14. McDonald brak meteen terug, maar Thomas counterde dit direct. Met een 18-darter kwam de Welshman op matchpoint. McDonald deed nog iets terug, maar met een 18-darter zorgde Thomas ervoor dat hij zijn eerste titel bij de PDC pakte.

Martin Thomas: 86.18 / 63%
Shaun McDonald: 90.84 / 29%

UK Challenge Tour 8

Het veld was wakker, de rest van het weekend beloofde veel. Jim Williams wist zijn niveau ook op te krikken, maar alsnog was dit niet genoeg om langs de laatste 32 te komen. Dat bood weer een kans aan zijn tegenstanders: Darren Beveridge profiteerde hier het meeste van. De Schot haalde voor de tweede keer dit jaar de finale, dit keer was zijn tegenstander de, inmiddels ervaren Challenge Tour-speler, Matthew Dennant. Beveridge kon zo in de finale gaan jagen op de koppositie, nadat hij de dag begon met overwinningen op Jamie Robinson (5-2), Rhys Griffin (5-3) en Lee Davies (5-1). Chris Quantock werd met 5-0 aan de kant gezet, waarna Matt Jackson, Adam Huckvale en Keelan Kay allemaal met 5-1 werden verslagen.

Matthew Dennant kende een trage start van het seizoen, maar kwam vandaag dan eindelijk op stoom. Overwinningen op Adam Jenkinson (5-1), John Bowles (5-3) en Darren Johnson (5-1) brachten hem al bij de laatste 32. De teruggekeerde Jamie Lewis werd daarin met 5-1 verslagen, waarna Rhys Hayden met dezelfde uitslag aan de kant gezet. Jason Hogg werd zelfs met 5-0 verslagen, waarna Richie Burnett met 5-2 klop kreeg in de halve finale.

Een achtbaan van een finale volgde. Dennant begon sterk met een 14-darter, waarna Beveridge twee 17-darters noteerde. Een matige 21-darter volgde, maar Dennant maalde hier als winnaar van de leg niet om. Twee 15-darters over en weer bracht de stand op 3-3. Een beslissende leg leek terecht en die kwam er ook zeker. Uiteindelijk eindigde dit in een drama voor Beverdige: de Schot mocht de leg beginnen, kreeg maar liefst acht matchdarts, maar zag Dennant de leg alsnog winnen in 21 pijlen. ‘The Scholar’ won zo maar weer eens een titel op de Challenge Tour.

Matthew Dennant: 86.04 / 45%
Darren Beveridge: 82.59 / 29%

Order of Merit

Ondanks twee snelle verliespartijen behoudt Jim Williams de leiding in het klassement. Wel ziet hij Shaun McDonald en Darren Beveridge snel naderen.

  1. Jim Williams 3800
  2. Shaun McDonald 3600
  3. Darren Beveridge 3350
  4. Adam Smith-Neale 3350
  5. Martin Thomas 3300
  6. Jamie Clark 2700
  7. Matthew Dennant 2500
  8. Jim McEwan 2250
  9. Gavin Carlin 2050
  10. Carl Beattie 1350

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *