Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Martin Adams

Thornton en Adams strijden om wereldtitel voor senioren

Robert Thornton en Martin Adams strijden vanavond in de Circus Tavern om de allereerste wereldtitel voor de senioren. In de halve finales werden Kevin Painter en Terry Jenkins uitgeschakeld.

Robert Thornton was in de eerste halve finale met 4-2 in sets te sterk voor Kevin Painter. De eerste drie sets gingen met de darts mee, voordat Thornton de vierde set met 3-1 afpakte van Painter. Thornton kwam zo 3-1 in sets voor en mocht zelf gaan gooien voor de finale. Toch lukte dat ‘The Thorn’ niet. In de eerste leg miste Thornton enorm veel pijlen op de dubbel, waardoor Painter meteen brak. De break werd even later verzilverd en zo pakte ‘The Artist’ uiteindelijk de set met 3-1. De Engelsman begon ook goed aan de zesde set door de eerste leg te pakken. Uiteindelijk bleef het daarbij, Thornton pakte de laatste drie legs en won zo de wedstrijd met 4-2 in sets.

In de tweede halve finale wist Martin Adams met 4-2 te winnen van Terry Jenkins. Jenkins begon als betere speler door de eerste set te pakken en 2-1 in legs voor te komen in de tweede set. Toch lukte het Adams om nog zijn eigen set te houden. Jenkins kwam vervolgens 2-0 in legs voor in set 4, maar dat bleek niet genoeg te zijn. Adams pakte drie legs op een rij voor een 2-1 voorsprong in sets. Kon Adams nu zijn eigen set houden? Het antwoord was nee, Jenkins kwam meteen terug met legs in 17 en twee keer 14 darts voor een 2-2 tussenstand in de tweede pauze. In de vijfde set gingen alle legs met de darts mee, behalve de laatste leg. Jenkins miste twee pijlen voor de set, waarna Adams via dubbel 5 alsnog de set pakte. Adams nam dat gevoel mee naar de zesde set en kwam met een 14- en 15-darter op matchpoint. Jenkins deed nog wel iets terug met een 91-finish, maar een leg later maakte ‘Wolfie’ het af met een 14-darter voor een 4-2 zege.

Halve finales uitslagen
Robert Thornton 4-2 (3-0,2-3,3-2,3-1,1-3,3-1) Kevin Painter
Martin Adams 4-2 (1-3,3-2,3-2,1-3,3-2,3-1) Terry Jenkins

Finale
Robert Thornton vs Martin Adams (6)

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *