Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Robert Thornton

Thornton overklast Scholten op Senioren WK

Ook in de laatste wedstrijd van de vrijdagavond kwam er op het Senioren WK een Nederlander in actie. Roland Scholten mocht het gaan opnemen tegen Robert Thornton.

Thornton te goed voor Scholten

Scholten mocht de wedstrijd beginnen, maar kreeg in de eerst set niet bepaald een poot aan de spreekwoordelijke trapper. In de eerste leg nam Thornton in de tweede beurt al afstand met een 180-score en brak hij de Nederlander met een 17-darter. Met een 14-darter werd de break verzilverd. In de derde leg liet Scholten even flink van zich horen. Met 15 darts en een prachtige 131-finish zette ‘The Tripod’ zichzelf op het scorebord. Deze opleving bracht Thornton echter niet van zijn stuk. De Schot bleef sterk doorspelen en met een 14-darter besliste ‘The Thorn’ de eerste set.

Thornton mocht de tweede set beginnen en wist de eerste leg met een 19-darter te behouden. Scholten kreeg de kans om de eigen leg te behouden, maar miste de dubbel 20. Thornton raakte de dubbel 8, brak Scholten en was hard op weg naar een 2-0 voorsprong in sets. Die 2-0 voorsprong zou er in de derde leg ook al komen. 132 bleek nog net teveel van het goede, maar Scholten stond op gepaste afstand. Via de dubbel 20 ging de tweede set met 3-0 naar ‘The Thorn’.

Thornton maakt het af

Scholten wist dat er een tandje bij moest om het zijn Schotse tegenstander nog moeilijk te kunnen maken. ‘The Tripod’ opende in ieder geval goed, want de eerste leg van de derde set ging met een 60-finish naar de Nederlander. Thornton reageerde meteen en pakte de tweede leg met een 15-darter. In de derde leg kon Scholten geen vuist maken, terwijl Thornton met een 140- en 180-score juist geweldig startte. Met een 14-darter zorgde de Schot voor de break en leek de wedstrijd hiermee in het slot te gooien. Met een 13-darter versloeg Robert Thornton onze landgenoot met 3-0 in sets.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Roland Scholten: 73,55 / 25%
Robert Thornton: 93,66 / 47%

Image courtesy of FOTO: Sven Mandel
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *